Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Slaucējas atrod Madonas pusē

Vairāk kā 200 z/s Akmeņkalni gotiņu ik dienas izslauc trīs jaunietes. Slaucēja Sintija saimniecībā strādā otro gadu, bet māsas Dairita un Evija strādāt te sāka pirms dažiem mēnešiem vasarā. Saimnieks Kārlis Akums slavē jauniešu attieksmi pret darbu.

BK Ventspils uzsāks 19. sezonu

Šodien BK Ventspils basketbolisti, aizvadot pirmo maču LBL, oficiāli uzsāks jauno basketbola sezonu. Klubam šis būs jau 19. gads, un tas nāk ar daudziem jaunumiem gan komandā, gan faniem.

2.lpp. Viedoklis: «Negausties, bet būt vērīgiem», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Megija Zakalovska

«Sākot ar vakardienu, gan uz preču cenu zīmēm veikalos, gan dažādu pakalpojumu cenrāžos preces vērtībai jābūt atspoguļotai gan eiro, gan latos. «Ko tas Dombrovskis muld, ka viss nepaliks dārgāks, ja skaidri redzams, ka paliek!» – tāda bija kāda pāra saruna pie pilsētas veikala smalkmaizīšu stenda. Turklāt, šī, atklāti sakot, ir pieklājīgākā no veikalos, autobusos, autobusu pieturās un citās sabiedriskās vietās dzirdētajām.»

3.lpp.

Tirgū cenu zīmes divās valūtās

No vakardienas cenām visās tirdzniecības vietās jābūt norādītām gan latos, gan eiro. Ventspils tirgū lielākā daļa pārdevēju šo prasību izpildījuši.

Grāmatu un veļas klāsts pieaug

Iestājoties rudenim, pilsētā aktīvāka kļuvusi tirdzniecība – tiek atvērti jauni veikali un paplašināti jau esošie un ventspilnieku iemīļotie. Jāņa Rozes grāmatnīca pārcēlusies uz jaunām telpām, savukārt Jūras ielā darbu sācis jauns apakšveļas veikals.

Kultūras izpratne Ventspilī un Bulgārijā

Ir iesācies Ventspils un Svištovas (Bulgārija) pašvaldību otrs sadarbības gads Eiropas Savienības programmas Comenius Regio ietvaros. Vakar Bulgārijas delegācija trešo reizi ieradās Ventspilī. Šeit delegācija uzturēsies līdz 6. oktobrim. Šodien notiek konference Kultūras izpratne un izpausme.

4.lpp. Politika. Strīdīgais budžets jau Saeimā

Vakar valdība vienojās par budžetu, un tas no Ministru kabineta tradicionālajā koferītī jau aizceļojis uz Saeimu. Lai arī valdības partijas panākušas vienošanos par strīdīgajiem demogrāfijas un ostu nodokļu jautājumiem, aizvien kompromiss nav atrast par uzturēšanās atļaujām. Tāpat daudzos jautājums nav panākta vienošanās arī ar sociālajiem partneriem, kārtējo reizi tiek ignorētas pašvaldības.

Klupšanas akmens valdībai

No trim asajiem domstarpību jautājumiem, pagaidām iestrēdzis viens – termiņuzturēšanās atļaujas. Uzņēmēji prasa tās noteikt 1500–2000 darījumu apmērā, valdības vadītājs kā kompromisu piedāvā 900, bet nacionālā apvienība nevēlas pieļaut vairāk par 500.

5.lpp.

Glābtas dzīvības, aizturēti pārkāpēji

Ventspils pašvaldības policija veiksmīgi aizvadījusi gada aktīvāko – vasaras – sezonu. Glābtas cilvēku dzīvības pludmalē, aizturēti pārkāpēji, bet pats galvenais – nodrošināta sabiedriskā kārtība pilsētā.

Rudentiņš – asprātis un draiskulis

Kāds steidzīgs Ventas Balss lasītājs redakcijas Reklāmas nodaļā aizvakar no rīta atstāja savu lomu – Ventspils novada mežos nogrieztas baravikas.

Eiropas Sociālā fonda mērķstipendiju un studiju iespējas doktorantiem

Jaunais studiju gads bakalaura un maģistra līmeņa studentiem jau ir uzņēmis apgriezienus, bet topošajiem doktorantūras studentiem tikai tagad sāksies pieteikšanās studijām doktora studiju programmās Ventspils Augstskolā (VeA).

6.lpp. Sports. BK Ventspils uzsāks 19. sezonu

Šodien BK Ventspils basketbolisti, aizvadot pirmo maču LBL, oficiāli uzsāks jauno basketbola sezonu. Klubam šis būs jau 19. gads, un tas nāk ar daudziem jaunumiem gan komandā, gan faniem.

7.lpp. Novadā. Top bērnu rotaļu laukumi

Šogad vairākos novada pagastos izveidoti vai vēl taps bērnu rotaļu laukumiņi. Bērni pie iespējas rotaļāties tikuši, pateicoties dažādu projektu konkursiem.

Apbrīnoti un nosvērti dižie ķirbji

Šogad ķirbji padevušies vēl prāvāki nekā pērn, liecina novada Ķirbju festivāla statistika. Šogad visdižāko ogu – 70, 365 kg smagu – izdevies izaudzēt ugālniecei Inesei Rumpai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: