Ņemot vērā to, ka Ventas tilts būs slēgts no 19. oktobra maksimāli līdz 3. novembrim, jo notiks slēgmehānisma remonts, sabiedriskais transports kursēs pa Apvedtiltu. Pašvaldības uzņēmums Ventspils reiss izstrādājis jaunu autobusu kustības grafiku, kamēr būs slēgts Ventas tilts.

Tāpat kā Ventas tilta rekonstrukcijas laikā, iedzīvotājiem, kuri izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumus, vajadzēs rēķināties ar to, ka visi pilsētas autobusu maršruti pāri Apvedtiltam kļūs garāki par 2,2 kilometriem, atgādina Ventspils reisa direktors Arvis Bernics. Lai veiktu pagarināto maršrutu, autobusam vajadzēs aptuveni par 5 minūtēm vairāk laika. Līdz ar to daudzos maršrutos mainīsies autobusu atiešanas laiks no galapieturas un attiecīgi starppieturām, skaidro Bernics. Ja tas attiektos tikai uz vienu reisu, tad dienas laikā šīs piecas minūtes varētu iedzīt. Taču, tā kā tas attiecas uz katru autobusu reisu, tad ar katru nākamo reisu atpalikšana no parastā grafika pieaugs vēl par piecām minūtēm. Lai novirze no ierastā grafika nebūtu pārāk liela, tad atsevišķos reisos autobusi savukārt aties no galapieturas un starppieturām ātrāk nekā parasti. Tādēļ Ventspils reisa vadība piedāvā iedzīvotājiem iepazīties ar jauno pilsētas autobusu kustības sarakstu un uzmanīgi sekot tam līdzi, lai nerastos nevajadzīgi pārpratumi. Pagaidu autobusu kursēšanas grafiks maksimāli ievēros pasažieru intereses, norāda Bernics.

 

Ventspilnieki jau ir pieredzējuši, ka pilsētas sabiedriskais transports kursē pa Apvediltu. Pēdējā laikā Ventas tilts arvien biežāk tiek pacelts dienas laikā, palaižot kuģus, kas dodas pie māju moduļu ražotnes Heimdal Skonto piestātnes, vai arī gultnes padziļināšanas kuģus, kas padziļina ostas akvatoriju Ventā starp Ventas tiltu un Apvedtiltu. Tomēr visgarākais no tādiem posmiem bija 2009.–2010. gadā, kad Ventas tiltu slēdza rekonstrukcijai. Tilta rekonstrukcijas laikā iedzīvotāju sūdzības praktiski netika saņemtas, visi spēja izprast situāciju, kad ceļā, braucot ar sabiedrisko transportu, vajadzēja patērēt vairāk laika, atceras Bernics. Šoreiz starpība tikai tāda, ka neērtības saistībā ar pilsētas maršrutu pagarināšanu vajadzēs pieciest ne ilgāk kā trīs nedēļas, saka Bernics.

 

Tāpat kā Ventas tilta rekonstrukcijas laikā, šoreiz atkal tiks organizēta pasažieru, kas parasti kājām mēro ceļu no viena Ventas krasta uz otru, bezmaksas pārvadāšana pa Apvedtiltu. Bezmaksas transports kursēs no viena Ventas tilta rotācijas apļa līdz otram ar 20 minūšu intervālu. Pietura pilsētas kreisajā krastā šoreiz būs uzstādīta pasažieriem daudz ērtākā vietā – rotācijas aplī. Bezmaksas autobusa kustības saraksti skatāmi pieturās.

 

Autobusu kursēšanas grafiki ŠEIT un  ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: