Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ārstē ar prieka vitamīnu

Vakar slimnīcā bija dzirdamas neierastas skaņas – bērnu smiekli un pat pieaugušo spurdzieni. Izrādās, priecīgās gaisotnes iemesls ir daktera Klauna viesošanās.

Veiksmīgi atrod apmaldījušos sēņotājus

Ik gadu mūsu novada mežos apmaldās cilvēki, kuru meklēšanā iesaistās visi operatīvie dienesti. Šonedēļ Užavas pagasta mežos apmaldījās divi sēņotāji no Krievijas.

2.lpp. Viedoklis: „Prieks ārstē”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Par to, ka pozitīvām emocijām ir liels spēks, esam pārliecinājušies vairākkārt. Tās palīdz atveseļoties pat pieaugušajiem, nemaz nerunājot par bērniem, kuriem sveša vide, stress, neziņa un bailes par procedūrām slimnīcā pavadīto laiku var nepamatoti pagarināt. »

3.lpp.

Būs atkritumu nodošanas akcijas

Veci televizori, tējkannas un dīvāni – tās ir tikai dažas no lietām, no kurām ventspilnieki bez maksas un organizēti varēs atbrīvoties tradicionālajās rudens atkritumu savākšanas akcijās, kas norisināsies oktobrī.

Zinātnieku naktī iepazīs ūdeni

Šodien norisināsies ikgadējā Zinātnieku nakts, kuras laikā visiem dalībniekiem tiks dota iespēja gūt ieskatu par ūdens izmantošanas veidiem un daudzveidīgo pielietojumu, jo šāgada tēma ir Ūdens.

4.lpp.

Nespēj vienoties par remontu

Vakari kļūst arvien tumšāki un garāki, tāpēc laternas, kas nepilda savas funkcijas, tiek it īpaši ievērotas.

Konsultanti uzrunās lauksaimniekus

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) 1. oktobrī uzsāks 2013. gada lauku saimniecību struktūras apsekojuma datu vākšanas otro posmu. Lauksaimnieki var gaidīt lauku attīstības konsultanta apciemojumu.

Miķeļtorņa baznīcai – 120

1893. gadā celtā Mikeļtorņa jeb lībiskajā nosaukumā Pizes ciema evanģēliski luteriskā baznīca 5. oktobrī plkst. 12 atzīmēs savu 120. jubileju.

5.-6.lpp.TV programma

7.lpp. Ūdeka informē.

8.lpp.

Vilcēji atgādina par sevi Eiropai

Veiksmīgāko Eiropas čempionātu pēdējos gados aizvadījuši Velkoņa virves vilcēji – kopā ar kolēģiem no Ozoliem viņi pēc sešu gadu pārtraukuma tika pie medaļām klubu konkurencē un patrokšņoja arī izlašu mačos.

Festivālā godinās zelta ogu

Šoruden novada dārzos izaugušie brangie ķirbji rīt ceļos uz Popi – tur jau otro reizi notiks Ķirbju festivāls un tiks noskaidrots, kurā pagastā šogad izaudzis pats lielākais un smagākais ķirbis.

Skonto vairs tikai uzvaras attālumā

FK Ventspils futbolisti izspēlējuši vienu no divām pārceltajām spēlēm, viesos ar 2:0 pieveicot FC Jūrmala. Līdz ar to no čempionāta līdera Skonto ventspilnieki, kam rezervē vēl viena spēle, atpaliek tikai par uzvaras tiesu.

9.lpp. Ventiņi pasaulē. Pozitīvisms un drošības sajūta Vācijā

Pozitīvi apkārtējie cilvēki un drošības sajūta – tās ir tikai divas no lietām, ko ventspilniece Annija Orinska novērtē, dzīvojot Vācijā. Tur viņa mācās un strādā jau gandrīz gadu.

Īrijas pilsētu Atlonu sauc par mājām

«Gribējās dzīvot, nevis izdzīvot,» savu izvēli pārcelties uz Īriju Roberts Landišs pamato ar ekonomisko situāciju Latvijā. Rīt apritēs trīs gadi, kopš viņš devās projām no Ventspils, ko kādreiz sauca par mājām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: