Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ideāls tandēms – Unda un Lēdija

Jātnieku sporta kluba Demora pārstāve Unda Egendorfa vasaras sezonu beigusi ar lieliskiem panākumiem – viņa kļuvusi par Latvijas čempioni 1. grupas amatieriem, kā arī izcīnījusi Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausu šķēršļu pārvarēšanā amatieriem 1. grupā.

Rīt redzēsim eiro cenas čekos

No rītdienas nākamā Latvijas valūta – eiro – stabili ienāks veikalu preču cenrāžos, restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs, viesnīcu, teātru, muzeju un citu pakalpojumu cenās. Ventspils uzņēmējiem gatavošanās pārejai uz eiro izmaksā pietiekami dārgi, bet preču un pakalpojumu pircējiem vajadzēs pierast pie jaunajiem skaitļiem.

2.lpp. Viedoklis: „Čuriki ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Rīt sākas paralēlais cenu atspoguļošanas periods, kas nozīmē, ka no rītdienas visām cenām jābūt norādītām gan latos, gan eiro, lai iedzīvotāji jau laikus varētu pierast pie eiro cenām, kas Latvijā psiholoģiski nebūs viegli, jo eiro cenas, salīdzinot ciparus, šķiet augstākas nekā cenas latos. Līdz ar šo kampaņu sāksies arī uzņēmēju godīguma monitorings, lai tie neizmantotu eiro par iemeslu cenu celšanai.»

3.lpp.

Meningīta panikai nav pamata

Ventspilī ir neliels enterovīrusa izcelsmes meningīta uzliesmojums, tomēr mediķi uzsver, ka satraukumam nav pamata. Vairāk jāseko līdzi personīgajai higiēnai.

Noskaidroti gada labākie fotoattēli

Piektdien, pēc tam, kad žūrija no 433 darbiem bija izvēlējusies 28 labākos un tie bija izvērtēti, kā arī nodoti skatītāju vērtēšanai, Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks pasniedza balvas Ventspils šāgada fotoattēlu konkursa uzvarētājiem.

Ieilgusī ķibele tiks atrisināta

Elektrības kabelis, kura bojājuma dēļ nedega laternas Brīvības ielas 27, 29 un 31 iekšpagalmā, beidzot tiks salabots. Par likstām šai sakarā Ventas Balss rakstīja piektdienas laikrakstā.

4.lpp. Izglītība. Mācās parkos un ražošanas cehos

Ventspils Jaunrades namā notikušajā seminārā mūsu pilsētas un novada skolotāji kolēģiem no visas Kurzemes pastāstīja savu pieredzi mācību stundu organizēšanā ārpus ierastās skolas vides – dabā, pilsētas parkos un uzņēmumos.

Skolu kolektīvi gatavojas svinībām

Šoruden vairākas pilsētas skolas svinēs apaļu vai pusapaļu jubileju. Oktobrī svinības plānotas 1. pamatskolai, 4. vidusskolai un 6. vidusskolai, novembrī jubileju svinēs Centra sākumskola, bet decembrī – 1. ģimnāzija.

Mudina nodot makulatūru

Arī šajā mācību gadā papīrfabrika Līgatne, AS Latvijas valsts meži un SIA Zaļā josta aicina skolas un bērnudārzus iesaistīties makulatūras vākšanas akcijā.

5.lpp. Kultūra. Ostgala pastkastīšu sentiments

«Pastkaste ir sava veida cilvēka portrets, kas pastāsta par tās īpašnieku,» tā par savas otrās fotoizstādes Rīt pienāks galveno objektu pastkastīti izsakās fotogrāfs Jānis Brauns.

Izstāde, kas aizved pie Puškina

Ventspilī notiekošo Krievu kultūras dienu programmas organizatori piedāvā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem unikālu iespēju apskatīt vietas, kas saistītas ar slaveno krievu dzejnieku Aleksandru Puškinu.

Dzejas kaujās – ventspilnieki pret liepājnieci

Dzejas duelis rakstnieka H. Dorbes memoriālajā muzejā notika jau otro gadu. Tā ietvaros Ventspils latviešu un krievu valodā rakstošie autori mērojās spēkiem ar Liepājas rakstnieci un dzejnieci Sandru Vensko.

6.lpp. Sports. Iegūst medaļas loka šaušanā

Divas dienas Babītes novadā risinājās Latvijas atklātais čempionāts un jauniešu meistarsacīkstes loka šaušanā. Pie godalgām šajās sacensībās tika arī loka šaušanas kluba Odisejs jaunie sportisti.

4600 olimpisko vingrotāju

Ventspils skolu un bērnudārzu audzēkņi tradicionāli piedalījās Latvijas Olimpiskajā dienā, kas sākās ar kopīgu vingrošanu, bet turpinājās ar citām sportiskajām aktivitātēm.

7.lpp. Darbs un nauda. Atver veikalus skaistumam un veselībai

Šogad Ventspilī kā sēnes pēc lietus viens pēc otra atvērti vairāki veikali, kuros nopērkamas preces skaistumam un veselībai. Tirgotāji apgalvo, ka interese par viņu preču klāsta pieaug, jo cilvēkiem ir aktuāli rūpēts par savu veselību un dzīvot veselīgi.

Trīs jautājumi

Neejiet ar 100 latiem pēc košļenēm

Edvīns Bergmanis, AS Diāna valdes priekšsēdētājs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: