No 11. līdz 13. oktobrim Kuldīgā viesu namā „Virkas muiža” notiks apmācības jauniešiem „JAUniešu organizāciju DArbnīca”.

Apmācību mērķis ir veicināt jauniešu organizāciju/neformālo grupu spēju stiprināšanu un sadarbību.

 

Apmācību uzdevumi ir apzināt jauniešu priekšrocības un izaicinājumus, atbalstīt jauniešu mērķu sasniegšanu, veicinot efektīvāku resursu piesaisti un publiskā tēla veidošanu, veicināt jauniešu spēju aktīvi pārstāvēt savas intereses, kā arī attīstīt sadarbības iespējas un veicināt pieredzes apmaiņu reģiona ietvaros.

 

Apmācībās dalībnieki iepazīsi un dalīsies pieredzē ar citām jauniešu organizācijām/neformālām grupām no Kurzemes reģiona, stiprināsi savas organizācijas/grupas darbību un publisko tēlu, efektīvāk piesaistot resursus un pārstāvot savas intereses, gūs jaunu pieredzi, sadarbības iespējas un idejas un, protams, pavadīsi vērtīgu un interesantu nedēļas nogali.

 

Dalībnieku profils: Kurzemes reģiona jauniešu organizāciju/neformālo grupu (t.i. oficiāli reģistrētas vai neformāli izveidotas apvienības, kurās darbojas jaunieši) pārstāvji vecumā no 15-25 gadiem, kas aktīvi līdzdarbojas savas organizācijas/grupas darbībā. Apmācībās piedalīsies 22 dalībnieki un dalībnieku atlasē tiks ņemta vērā pretendentu loma organizācijā/grupā, reģionālais pārklājums (tā dažādība) un no katras organizācijas/grupas tiks aicināti piedalīties 1-2 dalībnieki.

 

Apmācības vadīs Inese Šubēvica un Rinalds Rudzītis.

 

Pasākums notiks 3 dienas, tāpēc svarīgi piedalīties visās apmācību dienās. Apmācības ir bez maksas. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas atbalstu sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus. Ceļa izdevumi uz apmācību norises vietu viesu namu „Virkas muiža” gan jāsedz pašiem.

 

Pieteikties, aizpildot elektronisko anketu, var līdz 30. septembrim, bet rezultāti tiks paziņoti līdz 4. oktobrim. Papildus informācija Aija Strazda, tālr.: 67336653, 22046231 vai youth@redcross.lv.

Apmācības organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sadarbībā ar biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” struktūrvienību „Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne” (JSPA reģionālais sadarbības partneris Kurzemes un Zemgales reģionā) Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. Latvijas – Šveices sadarbības programmu „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” finansē Šveices Konfederācija no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai. Vairāk informācijas par Latvijas un Šveices sadarbības programmu „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” meklējiet mājas lapā: www.jaunatne.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: