Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Aiztur tualešu apzadzēju

Vieglas naudas tīkojumos kāds zaglis uzlauzis sabiedrisko tualešu iekšējos paneļus, lai tiktu pie naudas lādītēm. Vīrieša prieki bijuši īsi – viņu aizturējusi pašvaldības policija.

Mājas renovācija ilgst otro gadu

Vairāku daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem viņu mājokļu kompleksā renovācija pārtapusi par īstu gadsimta būvi. Pagaidām neizjūtot savu māju energoefektivitātes pozitīvos rezultātus, iedzīvotāji ir nemierā ar ieilgušo remontu un renovācijas izmaksu sadārdzināšanos.

2.lpp. Viedoklis: „Bankrots”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Straujiem soļiem tuvojas 2014. gads, kas nozīmē arī nākamā ES budžeta plānošanas perioda sākumu. Taču īstas skaidrības uzņēmējiem un pašvaldībām par to, kāds finanšu apjoms, kādās programmās tām būs pieejams, nav. Tas ir ierēdņu mājas darbs, ar kuru tiem nevedas. Un uz šī fona vēl satraucošāks šķiet Valsts kancelejas vadītājas paziņojums par to, ka valsts pārvalde ir tuvu bankrotam – gan kapacitātes, gan profesionalitātes, gan, kas ir pats skumjākais, vēl aizvien savas attieksmes pret sabiedrību ziņā. »

3.lpp.

Autoostā nomirst padzīvojis vīrietis

Nepatīkamus skatus nācies piedzīvot autoostas apmeklētājiem, kuriem kādu laiku bijis jāskatās uz spilgti zilā maisā ietītu līķi.

Lai apkures sezona būtu droša

Strauji tuvojas apkures sezona, tādēļ ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus laikus iztīrīt dūmvadus, saremontēt krāsnis un apsekot apkures ierīces, lai tās būtu lietošanas kārtībā.

4.lpp. Novadā. Par Eiropas naudu cer sakārtot ceļus

Pamazām sāk izkristalizēties, kādi ES fondi pašvaldībām būs pieejami nākamajā plānošanas periodā no 2014.–2020. gadam. Tam gatavojas arī novada pašvaldība.

Iepirkums par Ugāles katlu māju

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pēc vairāku mēnešu ilgas saskaņošanas procedūras vakar beidzot publicēts iepirkuma konkurss uz iecerētā Ugāles katlumājas projektēšanu un būvniecību.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs OKTOBRIM

5.lpp.

Izcilības stipendijas rakstniekiem

Dzejas dienu 2013 noslēguma pasākumā Dzejas dižkoki. Ojārs Vācietis un Imants Ziedonis Galvenajā bibliotēkā norisinājās arī Ventspils domes un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas izcilības stipendiju piešķiršanas ceremonija.

Projektiem ilgtspējības godalgas

Konkursā Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2013 Ventspils Jaunrades nams ieguvis 2. vietu ēku nominācijā, savukārt piecu ģimenes māju komplekss Robežu ielā ierindojies projektu nominācijas 3. vietā. Nominēts bija arī Mazbānītis un Ventspils poliklīnika.

6.lpp. Sports. Jaunajiem futbolistiem Latvijas zelts

Latvijas jaunatnes futbola čempionāta finālturnīrā U12 vecuma grupā triumfējuši Ventspils Cerības futbolisti, aiz sevis atstājot 11 citas vienaudžu komandas.

Trešā Olimpiskā diena Latvijā

Lai vairotu bērnu un jauniešu interesi par sportu un olimpisko kustību, piektdien, 27. septembrī, jau trešo reizi visā Latvijā vienlaicīgi notiks Olimpiskā diena 2013, kuras devīze šogad ir Esam sportiska ģimene.

Koha turpina krāt medaļas

Eiropas čempionātā svarcelšanā U20 vecuma grupā lieliski startējusi jaunā ventspilniece Rebeka Koha – viņa izcīnījusi bronzas medaļas un uzstādījusi jaunus valsts rekordus.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības...

...85 gadiem

1928. gads. Luna Parka paģiras. Tiesas priekšā nostājās divi brāļi Teofans un Georgs. Jaunākais, Teofans, labā kunga prātā, kādā Luna Parka izrīkojumā bija iedomājies likt dejotājiem kāju priekšā, lai tie gāžas zemē. Izskatoties ļoti jautri, kad kāds pakritis pēkšņi dabū izvārtīties pa putekļiem. Tomēr kārtības sargiem šādas izpriecas nelikās tik jautras kā Teofanam, un tie viņu velk uz siltu vietiņu, kur ļaudis nemēdz dejot, lai viņš tur izguļ dzērumu. Georgs, kā jau labs brālis, steidzies jaunāko glābt, bet glābšana iznākusi pārāk strauja. Tas sanācis konfliktā ar vīriem, kam vara, un tie viņu ietupinājuši līdzās mīļajam brālim.

Autobusā noklausītas sarunas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: