Ventspils slimnīcā mazos pacientus ambulatori sāks pieņemt pediatri, dzemdību nodaļā tiks veidots grūtnieču kabinets un tiks piedāvātas dzemdības ūdenī, bet Ventspils poliklīnika drīzumā sāks sen gaidītos izmeklējumus kaulu blīvuma noteikšanai.

Par šiem jaunumiem un daudz ko citu tika runāts Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas un Ventspils poliklīnikas rīkotajā iedzīvotāju Informācijas dienā.

 

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova Informācijas dienā skaidroja garo gaidīšanas rindu veidošanās iemeslus uz valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem. Viņa informēja, ka uz pieprasītākajiem izmeklējumiem, tostarp uz datortomogrāfiju un magnētisko rezonansi, šobrīd ir trīs līdz četru mēnešu garas rindas, bet uz plānveida operācijām jāgaida divi trīs mēneši.

 

Diemžēl veselības ministrijas papildus piešķirtie miljoni pārsvarā novirzīti citām veselības aprūpes jomām un rindu mazināšanu tas ietekmējis minimāli. Šobrīd reģionālās slimnīcas cīnās, lai valsts finansējums tiktu vairāk piešķirts reģioniem un viss nekoncentrētos tikai Rīgā.

 

Kādu atnākušo iedzīvotāju interesēja jautājums par acu kataraktas operāciju iespējām. Slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis skaidroja, ka valsts finansējuma trūkumu dēļ uz valsts apmaksātajām kataraktas acu operācijām gaidīšanas rinda stiepjas jau divu gadu garumā. Gīlis uzsvēra, ka slimnīca varētu veikt krietni lielāku kataraktas operāciju skaitu, jo ārstu kapacitāte ir pietiekama, ir izveidota arī laba infrastruktūra, tostarp speciāla acu operāciju zāle, turklāt slimnīcai ir senas tradīcijas acu slimību ārstēšanā. Taču diemžēl valsts šo operāciju veikšanai nepiešķir pietiekamu finansējumu.

 

Tāpat Gīlis pasākumā informēja par ieceri, ka ņemot vērā pieprasījumu Ventspils slimnīcas pediatri, tai skaitā pediatrijas dienesta vadītāja Ieva Ozola un bērnu nodaļas vadītāja Tatjana Cinīte, mazos pacientus sāks pieņemt arī ambulatori. Tikmēr slimnīcas dzemdību un ginekoloģijas bloka jaunais vadītājs Sergejs Gurjanovs Informācijas dienā stāstīja par dzemdību nodaļas jaunumiem. Viņš uzsvēra, ka Ventspilī dzemdību nodaļa jau izveidota ļoti labā līmenī, taču nemitīgi notiek tās pilnveidošana. Nupat nodaļa saņēmusi jaunu dzemdību galdu. Plānots, ka jau oktobrī tiks izveidots kabinets grūtniecēm, kur vecmātes strādās ciešā sadarbībā ar ārstem. Grūtnieces turpat nodaļā varēs stāties uzskaitē. Bet nākamgad sievietēm būs iespēja savu mazuli laist pasaulē ūdenī, jo viena no dzemdību zālēm tiks aprīkota ar speciālu vannu.

 

Savukārt Ventspils poliklīnikas valdes priekšsēdētāja Dace Sormule pasākumā informēja, ka šogad valsts piešķīrusi ievērojamu finansējumu rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanai, tādēļ poliklīnika darbā pieņēmusi trīs fizioterapeitus, ergoterapeitu un audiologopēdu. Kopš vasaras poliklīnikā pacienti var veikt valsts apmaksātus digitālā rentgena izmeklējumus, kā arī digitālo mamogrāfiju krūts vēža izmeklēšanai. Daudzus iepriecinās ziņa, ka jau šoruden Ventspils poliklīnika uzsāks sen gaidītos izmeklējumus ar osteodensitometrijas iekārtu kaulu blīvuma noteikšanai. Šobrīd pacientiem šo izmeklējumu veikšanai jādodas uz Liepāju vai Rīgu. Tagad viņi to varēs veikt tepat uz vietas Ventspilī.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: