Pašvaldības uzņēmums Ventspils siltums gatavojas ieviest projektu Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošana komunālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai.

Runa ir par sistēmas izveidi, kas būs saistīta ar siltuma skaitītājiem daudzdzīvokļu mājās un ļaus jebkurā brīdī kontrolēt un nolasīt jebkurus siltuma skaitītāju rādījumus, kas regulē karstā ūdens patēriņu. Pateicoties jaunajai sistēmai, Ventspils siltums iegūs patērētā karstā ūdens rādījumus savlaicīgi, proti, plkst. 24 mēneša pēdējā dienā, un varēs veikt precīzus komerciālos norēķinus ar patērētājiem, skaidro Ventspils siltuma valdes priekšsēdētājs Arnis Uzaris. Siltuma skaitītāju attālinātās kontroles sistēma ļaus arī laikus konstatēt un operatīvi novērst novirzes no normas. Tas ir jo īpaši aktuāli apkures sezonā, norāda Uzaris. Ar jauno sistēmu māju apsaimniekotāji varēs operatīvi kontrolēt siltumapgādes iekšējās sistēmas parametrus un novērst iedzīvotāju neapmierinātību.

 

Ventspils siltums ir gatavs par saviem līdzekļiem iegādāties un uzstādīt papildu iekārtas visos daudzdzīvokļu dzīvojamajos namos un ieviest sistēmu. Tādēļ uzņēmums cer piesaistīt ES līdzfinansējumu. Izdevumus par sistēmas izmantošanu vajadzēs segt pašiem iedzīvotājiem, taču jāsaka, ka šie izdevumi nav lieli – tikai 85 santīmi mēnesī vienai mājai, skaidro Ventspils siltuma speciālisti. Siltuma skaitītāju rādījumu attālinātās nolasīšanas sistēmu varētu ieviest nākamā gada pirmajā pusē.

 

Labi uzņēmumam un pārvaldniekiem

 

Inese Ziediņa, pārvalda māju Saules ielā 7:

– Domāju, ka mūsu māja pieslēgsies attālinātās nolasīšanas sistēmai. Maksa par sistēmas izmantošanu – 85 santīmi mēnesī – ir pilnīgi pieņemama. Man kā nama pārvaldniecei tas būtiski atvieglos darbu. Es ļoti skrupulozi sekoju līdzi siltuma skaitītāju rādījumiem, nolasot tos divas reizes mēnesī. Lai to veiktu, man ir jādodas uz pagrabu, turklāt ziemā tas ir jādara tumsā. Tā es vienkārši apsēdīšos pie datora, ar paroles palīdzību ieiešu sistēmā un redzēšu jebkurus parametrus. Vajadzēs tikai iziet kursus, lai saprastu visus nepieciešamos mērījumus.

 

Maija Pļavarāja, pārvalda māju Poruka ielā 13:

– Mani ļoti iepriecināja jaunās nolasīšanas sistēmas ieviešana. Iedzīvotāji salīdzina savā starpā komunālos maksājumus dažādās mājās. Taču gadās, ka vienā mājā apsaimniekotājs nolasījis rādījumus trīs dienas pirms mēneša beigām, bet otrā – trīs dienas pēc mēneša beigām. Divu māju iedzīvotāji sazinās savā starpā un brīnās: kāpēc tik atšķirīgi maksājumi!? Vienam šķiet, ka viņa mājā ir jāmaksā pārāk daudz, bet otram ne. Patiesais iemesls ir tas, ka skaitītāju rādījumi noņemti dažādās dienās. Jaunā sistēma palīdzēs noregulēt šo jautājumu, un tas ir ļoti labi.

 

Zigismunds Lurins, pārvalda vairākas mājas Pārventā:

– Attālinātās nolasīšanas sistēma palīdzēs ātri atklāt un saprast problēmu vai kļūdu siltumpiegādē. Gadās, ka namu pārvaldnieks un iedzīvotāji nesaprot, vai problēma saistīta ar māju, vai tā ir visas pilsētas vai konkrētā rajona kopējā problēma. Jaunā sistēma palīdzēs to uzreiz saskatīt un saprast.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: