Par izsalkumu patversmes iemītnieki nesūdzas, arī kājas pa reizei tiek izlocītas plašajā zālienā, tomēr ilgas pēc savas dzīvesvietas un sava cilvēka jaušamas katrā rējēja sirsniņā.

2,5 gadu darbības laikā saimnieki sameklēti vairāk nekā 200 suņiem. Lai arī pēc likuma te nonākušos dzīvniekus pēc divām nedēļām vajadzētu iemidzināt, tas netiek darīts (izņemot trīs gadījumus, kad eitanāzija veikta dzīvnieka veselības stāvokļa dēļ) – suņi turpina dzīvot, cerībā, ka arī ar viņiem notiks pats labākais, kas var notikt. Aizvērsies vārti un soli solī ar cilvēku, viņu ceļš vedīs uz mājām. Īstajām mājām.

Dzīvnieku patversmē Rembo darba pilnas rokas. Šobrīd suņu pilni ir visi 19 voljēri, taču, tuvojoties ziemai, gribētos, lai katram patversmes iemītniekiem būtu siltas mājas un mīlošs saimnieks, saka patversmes saimnieks Māris Kalniņš.

Kucēns pamests Inženieru ielas daudzdzīvokļu māju masīvā. Patversmes darbinieki zina teikt, ka šajā rajonā suņukus izmet ik gadu – reiz vairākus atrada atkritumos, citu reizi kucēns bija kritis no liela augstuma un to atrada ar traumētu kakla daļu. Šis mīlīgais mazulītis ir aptuveni divus mēnešus vecs, izaugot būs paliela auguma.

Pūdelītim līdzīgais neliela auguma suņu puika patversmē mitinās jau kopš februāra. Viņu atrada pamestu Krievlaukos. Kustīgs un lustīgs – viņš gaida savu īsto cilvēku, ar kuru dalīties gan priekos, gan bēdās.

Labestīgā, draudzīgā suņu meitene, kuras senčos noteikti bijis kāds rotveilera sugas suns, ir aptuveni gadu veca.

Melnajam suņu jauneklim nav pat gadiņš. Viņa saimnieki devušies darbā uz ārzemēm, tāpēc viņš nonācis patversmē. Sunītis ļoti ilgojas pēc cilvēka glāstiem, uzmanības un mīlestības.

Nelielā auguma kucīti kopā ar vēl trijām bēdu māsām izņēma  no ģimenes, kura nespēja par saviem dzīvniekiem rūpēties. Aptuveni divus gadus vecā suņu sieviņa ir mīlīga, draudzīga un bezgala jauka.

Arī šī mazā sunīte nākusi no Ventavas suņu kompānijas, ko pirms pāris nedēļām atsavināja saimniekiem. Viņa varētu būt pastaigu kompanjone mierīgiem, nosvērtiem ļaudīm. Viss, kas nu vajadzīgs, ir mājas un īstais cilvēks līdzās.

Liela auguma suņu meitenē jaušanas gan kaukāzieša gan Vidusāzijas ganu suņa iezīmes. Neskatoties uz šīm nopietnajām šķirnēm, suns ir draudzīgs un sabiedrisks. Aptuveni divus gadus vecā kucīte dzīvnieku patversmē mitinās jau gadu.

Otis patversmē mitinās kopš pavasara. Viņu atrada pie veikala Maxima – ar plastmasas maisa driskām ap kaklu. Suns bija novārdzis un izmocīts, tagad atkopies un ar nepacietību gaida sev saimnieku.

Divas kucītes – māte un meita – ir paliela auguma, labsirdīgas. Patversmē atrodas jau pusgadu. Abas ir saradušas būt kopā, tāpēc vēlams pieņemt abas. Suņu meitenes ir īpašas, jo prot runāt. Tiesa, viņas to dara savā – suņu – valodā, taču uz cilvēka balsi reaģē ar melodiskām skaņām, ko nekādi nevar saukt ne par riešanu, ne gaudošanu.

Ap pusotru gadu vecais suns būs ļoti labs sargs. Taču citus dzīvniekus savā tuvumā necietīs.

Reksis patversmē atrodas jau kādu mēnesi. Viņš notverts klaiņojam pilsētā.

Šis skaistais suns notverts Pārventā pirms nedēļām trijām. Būs labs teritorijas sargs.

Brūni baltā Stafordšīras terjera liktenis nav apskaužams – pirmo reizi viņš patversmē nonācis pēc sava saimnieka aiziešanas viņsaulē. Diemžēl arī otro suņa saimnieku sagaidīja tikpat skarbs liktenis.

Suņuks iesaukts par Kapteini. Tieši viņu aprīlī glābēji, riskējot ar sevi, nocēla no ledus gabala. Līdz šim brīdim par savu neviens to nav atzinis, taču suņa sirds pēc tā ilgojas visvairāk...

Melnais suņu puika patversmē nonāca pirms aptuveni diviem mēnešiem – pēc saimnieku aizbraukšanas uz ārzemēm.

Atrasts Miķeļtorņa apkārtnē, varbūt noklīdis. Uz patversmi atvests pirms trijām nedēļām.

Četrus mēnešus patversmē mitinās šis skaistais un gudrais suns.

Abas suņu māsiņas nonāca patversmē pirms aptuveni pusgada, kad viņu mammu un pavisam mazus kucēniņus uzgāja zem kādas celtnes netālu no Zemessardzes pulka mītnes.

Suņu puika labprāt dotos uz savām, īstām mājām. Bet pagaidām jāmitinās patversmē.

Ernests patversmē mitinās no pašiem pirmsākumiem – tagad viņš piestrādā arī par teritorijas sargu. Vairākas reizes, pārvarot aptuveni divus metrus augsto žogu, devies arī brīvsolī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: