1.pamatskolā, kas ar lepnumu nes Ekoskolas nosaukumu, jauno mācību gadu ar moto „Domā, dzīvo, mācies un atpūties videi draudzīgi!” sagaida ne vien skolēni, bet arī pedagogi.

Skolotāju došanās pārgājienā, lai kopīgi sagaidītu jauno mācību gadu, nu jau kļuvusi par skaistu tradīciju. Tā popularizē videi draudzīgus principus, uz ko balstīta skolas ikdienas dzīve, kā arī saliedē skolas pedagoģisko kolektīvu.

Šogad, spītējot asajiem vējiem, Pļavas skolas pedagogi pulcējas Lemberga hūtē, lai, bruņojoties ar nūjām, tuvāk iepazītu Ventspilī tik iemīļotu sporta veidu – nūjošanu.

 

Jāatzīst gan, ka daļai skolotāju instruktāža par nūju pareizu izmantošanu nav vajadzīga. Šie pedagogi spēj nūjošanas pamatus ierādīt arī citiem kolēģiem. Draudzīgā bariņā jaunie nūjošanas entuziasti pa veloceliņu devās cauri priežu mežam - vējš pierimst, un, lai arī ritmiski klaudz nūjas, jūtams brīnišķīgs miers. «Svaigs gaiss, priežu smarža, čiekuri, kas sagūluši sūnu segā... Ir tik viegli domāt un justies „zaļi”, ja atrodies šādā vidē,» atzīst pedagogi.

 

Pēc atgriešanās Lemberga hūtē skolotāji atjaunoja enerģiju, mielojoties ar veselīgu, pašu sarūpētu maltīti. Uz galda smaržoja medainas plūmes, saldskābi āboli, un bija skaidrs – klāt rudens! Klāt jaunais mācību gads - Pļavas skolai šoreiz tas ir 90., jubilejas gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: