Sākot ar 10. septembri Ventspils poliklīnikā pieejami skrīninga izmeklējumi sievietēm, kuras saņēmušas valsts uzaicinājumus bez maksas veikt krūts vēža skrīningu.

Šādus uzaicinājumus ik pa diviem gadiem saņem sievietes vecumā no 50 līdz 68 gadiem. Šie izmeklējumi tiek veikti profilakses nolūkā valsts programmas ietvaros, un par tiem pacientei nekas nav jāmaksā.

 

Skrīninga izmeklējumi Ventspils poliklīnikā tiks veikti ar jaunu, digitalizētu mamogrāfijas iekārtu, kas iegādāta jaunās poliklīnikas būvniecības projekta ietvaros. Ar jauno, moderno iekārtu var iegūt digitālus attēlus, kas ir ļoti būtiski agrīnai krūts vēža diagnostikai. Digitālā attēla kvalitāte ir daudz labāka, ar lielāku izšķirtspēju, tādējādi ir iespējams redzēt smalkākas struktūras un agrākā stadijā diagnosticēt ļaundabīgos veidojumus.

 

Dodoties uz izmeklējumu līdzi jāņem uzaicinājuma vēstule, kura vienlaikus ir arī nosūtījums valsts apmaksātam izmeklējumam, kā arī vēstulei pievienotā skrīningmamogrāfijas karte. Vēlams līdzi paņemt arī visus iepriekšējos krūts dziedzeru izmeklējumu rezultātus, ja tādi ir.

 

Uzaicinājuma vēstule ir derīga divus gadus - līdz nākamās uzaicinājuma vēstules saņemšanai, tomēr tiek ieteikts izmeklējumu veikt trīs mēnešu laikā no vēstules saņemšanas dienas. Papildu informāciju var saņemt Nacionālā veselības dienesta mājas lapā www.vmnvd.gov.lv vai pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234.

 

Pierakstīties uz valsts apmaksātajiem skrīninga izmeklējumiem var Ventspils poliklīnikas reģistratūrā pa tālruni 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: