Kurzemē uzstādīti jauni tūrisma informācijas stendi un norādes zīmes pie senajām dabas svētvietām, informēja Kurzemes plānošanas reģiona pārstāve Zanda Zeidaka.

Īstenojot projektu "Senās kulta vietas - Baltijas jūras piekrastes kopīgā identitāte", kopumā uzstādīti septiņi tūrisma informācijas stendi un 11 norādes zīmes.

Tūrisma norādes zīmes uzstādītas pie Basu akmens, Ventkalnu bedrīšakmens, Dižstendes bedrīšakmens, Māras kambariem, Dakterlejas svētavota un Usmas Elku liepas.

Tūrisma informācijas stendi uzstādīti pie Ezerskolas upurakmens un upurliepas, Ventkalnu bedrīšakmens, Ķoniņciema Elku birzs, Māras kambariem, Usmas Elku liepas, Popraga daudzstumbru liepas un Ulmales Piņņu bļodakmens. Informācija stendos sagatavota latviešu un angļu valodā.

Papildus aprakstam par tūrisma objektu stendos atrodams arī īpašs stāsts vai noderīgs tūrisma maršruts svētvietu maršrutu cienītājiem. Tūrisma norādes zīmes un informācijas stendi uzstādīti pie objektiem, kas iekļauti Kurzemes seno dabas svētvietu tūrisma ceļvedī.

Projekta mērķis ir veicināt tūrisma attīstību projekta aptvertajos reģionos, kā resursu izmantojot senās dabas svētvietas, kā arī nemateriālo kultūras mantojumu, kas saistās ar šiem objektiem. Vienlaicīgi tiek veikti šo vietu aizsardzības un saglabāšanas pasākumi, akcentējot senā kultūrvēsturiskā mantojuma vērtību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: