Portāla ventasbalss.lv forumā minētais fakts ir šokējošs – 6. vidusskolā gandrīz nosita skolēnu. Vēlāk izrādās, ka rakstītais ir stipri pārspīlēts, taču šāds notikums bijis – sakāvušies divi 9. klases puiši.

Pēc skolas direktores Valentīnas Jankovskas stāstītā, minētais notikums risinājies ceturtdien garajā starpbrīdī. Gaidot darbmācības stundu, zēni sākuši tā kā grūstīties, tā kā dauzīties. Spēle pārsniegusi robežas – viens no puišiem iesitis tik spēcīgi, ka pārsitis otram lūpu. Cietušais zēns tūdaļ nogādāts slimnīcas traumpunktā, kur brūcei uzlikts pāris šuvju. Par notikušo ziņots arī policijai.

Līdzīgi notikumu traktē arī aculiecinieki – konfliktā iesaistīto puišu klasesbiedri.

«Sākumā ākstījāmies, beigās viss aizgāja pa īstam. Es gribēju izšķirt, bet nepaspēju,» stāsta viens. Kāds cits uzskata, ka viss sācies aiz bezdarbības: «Sāka sist ar kājām, viņš mēģināja pretī, bet saņēma sitienu un nokrita. Skrēju pie māsiņas, jo redzēju, ka tek asinis.» Puišu starpā dažreiz izraisās konflikti, taču tik traks ir pirmoreiz, spriež zēni, bet meitenes apgalvo, ka abi kautiņā iesaistītie puiši iepriekš nav strīdējušies un notikušais ir kaut kas pilnīgi negaidīts.

Arī pats vainīgais uzskata, ka tas gadījies nejauši: «Paārdījāmies, un kaut kā aizgāja.  Viņš trāpīja man, es situ..» Toties cietušais zēns kaut ko noklusē: «Viss ir pavisam citādi.» Taču šobrīd viņš par to nevēlas runāt. Abi zēni salīguši mieru. Ar piebildi – daudz maz, jo pāridarījums nevar vienā mirklī aizmirsties.

Skolas direktores vietniece audzināšanas darbā Ludmila Pomikanova uzsver, ka šis ir ārkārtas gadījums skolā. Notikušais kalpos kā viela pārdomām un rosinājums vēlreiz runāt ar skolēniem par savstarpējām attiecībām un konfliktu risināšanu. Ļoti daudz strādāts, lai veidotu drošu vidi skolā, tomēr dažkārt konflikti starp zēniem notiek. Un parasti vainīgi ir abi.

9. klases audzinātāja Agija Leimane stāsta, ka skolotāji pārsvarā visu laiku ir kopā ar audzēkņiem, tomēr tik lieliem bērniem uz katra stūra klāt izstāvēt nevar. «Izteikums portālā, ka tagad skolēniem bail nākt uz skolu, ir milzīgs pārspīlējums,»  pārliecināta Leimane. Klasē notikušais tiks iztirzāts, bet notikumu izanalizēt palīdzēs arī skolas psihologs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: