Iniciatīva ar mērķi sadoties rokās sociālajos tīklos, atjaunojot vēsturisko notikumu, ir saņēmusi necerēti lielu atbalstu, un pirmo trīs dienu laikā virtuālajam Baltijas ceļam pievienojušies jau gandrīz 5000 dalībnieku.

Baltijas ceļa gadadienas priekšvakarā interaktīvā lapa www.thebalticway.eu vēlas atjaunot vēsturisko notikumu, lai apliecinātu Baltijas valstu atbalstu brīvībai, vienotībai un kopīgiem ideāliem arī šodien. Latvieši, lietuvieši un igauņi ir aicināti atzīmēt šo notikumu sadodoties rokās, tikai šoreiz ar sociālo mediju palīdzību. Šodien naktī ceļš tiks pabeigts un ierakstīts vēsturē.

 

Latvieši, lietuvieši, igauņi un visi citi pasaules iedzīvotāji, kuri atbalsta Baltijas ceļa idejas, tiek aicināti izmantot sociālos tīklus, lai pievienotos virtuālai kartei, kas simboliski izseko vēsturiskā ceļa dalībnieku soļus no Tallinas līdz Viļņai. Jaunākajai paaudzei, kura par šo notikumu ir dzirdējusi no saviem vecākiem un vecvecākiem, šī ir iespēja apliecināt pasaulei, ka Baltijas ceļa demonstrācijā iemiesoties ideāli vēl aizvien ir dzīvi.

1989. gada 23. augustā gandrīz divi miljoni cilvēku no trīs valstīm sadevās rokās miermīlīgā protesta akcijā, lai apliecinātu ticību brīvībai, demokrātijai un neatkarībai. Baltijas ceļš bija nozīmīgākais mirklis ceļā uz Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu 1991. gadā. Tās dienas notikumiem sekoja līdz visi pasaules mediji, un Baltijas ceļš kļuva par vēsturisku simbolu vienotībai brīvības vārdā.

 

Sociālo mediju kampaņas mērķis ir atdzīvināt 1989. gada vasaras emocijas, dodot iespēju arī jaunākajai paaudzei, kurai nebija iespējas šo Baltijas vēsturei nozīmīgo notikumu piedzīvot, izrādīt savu atbalstu un vienlaikus teikt „paldies” saviem vecākiem, vecvecākiem, brāļiem un māsām, kuri stāvēja uz ceļa toreiz, pirms 24 gadiem.

Ielogojoties lapā ar savu sociālo mediju kontu (Twitter, Facebook vai Draugiem.lv), ikviens var „pievienoties” demonstrācijai, sekojot 600km garajam ceļam uz virtuālas kartes. Piektdienas, 23. augusta naktī, Baltijas ceļa oficiālajā gadadienā, ceļš tiks pabeigts un ierakstīts vēsturē.

 

Sociālo mediju lietotāji, kuri vēlas uzzināt vairāk par Baltijas ceļa vēsturi, ir aicināti sekot Baltijas ceļa kontiem Twitter, Facebook un Draugiem.lv, kuros līdz pat piektdienas naktij varēs uzzināt interesantus faktus, fotogrāfijas un citātus no 1989. gada vasaras notikumiem.

Ja vēlies uzzināt vairāk par Baltijas ceļa notikumiem, seko:

www.facebook.com/BalticWay2013
www.twitter.com/BalticWay
www.draugiem.lv/BalticWay

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: