Kāda Ventas Balss lasītāja iesūtījusi fotoattēlus, savas domas un redzējumu par veloceliņa, kurš ved apkārt Būšnieku ezeram, ne visai labo stāvokli.

Lasītāja raksta "9. augusta laikrakstā Ventas Balss Ventspils p/i Komunālā pārvalde direktors A. Kausenieka kungs sniedz laikraksta lasītājiem neprecīzas ziņas par riteņbraucēju celiņu ap Būšnieku ezeru (tuvākajā nākotnē), posmā no laivu bāzes līdz Būšnieka ezera peldvietai (attālums aptuveni 3.3 km).

Lasītājam izlasot Kausenieka atbildi, rodas priekšstats, ka tur, pie Būšnieku ezera, viss ir vislabākajā kārtībā.

Veicot ceļa apskati no laivu bāzes līdz veloceliņa galapunktam (Būšnieku ezera peldvieta), velobraucējiem, dabas draugiem un gājējiem šo ceļa posmu šķērsojot, nākas saskarties ar grūtībām. Iesākot ceļu, Staldzenes ielā pie laivu bāzes, beidzas cietais (asfalta) ceļa segums un sākas smilšains ceļa posms, kur smiltis sausā laikā ir birstošas, šī ceļa posma garums ir 460m. Pēc 460m smilšainā ceļa pārvarēšanas, ceļa segumu nomaina aizaudzis, ar šķēršļiem nosēts meža ceļš.

Aptuveni pēc 360m meža ceļu šķērso grāvis, kas veido lielu bedri un lietus periodā bedre ir piepildīta ar ūdeni. Pavasaros grāvis, kas ieplūst ezerā ir pārplūdis.

Vēl pēc 640 m, slikto meža ceļu tiešām nomaina grantēts ceļa segums (mazdārziņi Staldzenes ielā 73). Šāds grantēts ceļa segums seko 600m (starp mazdārziņiem un ezeru).

Grantētais ceļa segums beidzas un priekšā parādās meža taka.

Meža ceļa garums no grantētā seguma līdz izbūvētā Pārventas veloceliņa galapunktam (Būšnieku ezera peldvieta) ir 1.2 km. Arī šis meža ceļš ir aizaudzis un bedrains. Tūrisma sezonas laikā (pavasarī, rudenī, vasarā - lietus perioda laikā) meža ceļš vietām ir slapjš un dubļains, kas gājējiem, riteņbraucējiem nav izejams, izbraucams.

Visa ceļa garums ir aptuveni 3.3 km, t.sk. grantēta ceļa segums tikai 0.6 km garumā, meža ceļa garums ir 2.7 km.

Meža ceļu 2.7 km garumā varētu uzlabot ar grants segumu (līdzīgi kā celiņu Piejūras parkā gar mazbānīša sliedēm). Sliktākajā gadījumā, uzlabot grūtāk pārvaramās ceļa vietas.

Izlasot piektdienas, 2. augusta, „Ventas Balss” interviju ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, radās cerība par Būšnieka ezera veloceliņa izveidošanu nākotnē. Prieks par Ventspils mēra nākotnes skatījumu.

Ieteikums Kausenieka kungam, iepazīties arī ar Ventspils Būšnieka ezera jauko apkārtni, braucot ar divriteni, vai attiecīgo ceļa posmu veikt, ejot kājām, pilsētu iepazīt ne tikai no automašīnas loga. Pirms viedokļa izteikšanas, nepieciešams pārliecināties par apstākļu patieso stāvokli."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: