Heimdal Skonto Latvia pasūtītājam Norvēģijā nosūtījis jau otro māju moduļu kravu. Turklāt vasaras mēnešos, pieņemot darbā vairāk strādnieku, uzņēmums palielinājis arī ražošanas jaudu. Nākamais sūtījums ieplānots jau septembra beigās.

Šoreiz cauri Ventas paceļamajam tiltam tepat Ventspilī – Skonto Heimdal Latvia rūpnīcā – tapušo kravu veiksmīgi izveda kuģis Merita,kasdevās tālākā jūras ceļā uz Skandināviju. Uzņēmuma izpilddirektore Jeļena Sušicka stāsta, ka pēc pirmās šī gada aprīļa beigās nosūtītās eksporta kravas tas veiksmīgi turpina darbu un vērienīgā pasūtījuma izpildi līguma termiņos. «Kārtējie 54 moduļi tika nosūtīti uz Norvēģiju, nākamos moduļus plānojam nosūtīt jau septembra beigās. Darbs ražotnē notiek kā plānots. Turklāt palielinām jaudu. Jūlijā un augusta sākumā jau papildus esošajiem darbiniekiem pieņēmām jaunus, un šobrīd uzņēmumā nodarbināti 65 cilvēki,» atklāj Sušicka.

 

Jāatgādina, ka Heimdal Skonto Latvia pirmo šeit pat Ventspils ražotnē tapušu kravu ar 48 māju moduļiem cauri Ventas paceļamajam tiltam izveda aprīļa nogalē, tādējādi atverot jaunu lappusi Ventspils ostas vēsturē – aizsākot aktīvu darbību teritorijā aiz paceļamā tilta. Tāpat Heimdal Skonto Latvia uz Norvēģiju nosūtītā krava jau praktiski iezīmē vienu no Ventspils ostas attīstības vīzijām – pārvadāt caur ostu Ventspils rūpnieciskajā teritorijā ražotās kravas, tādējādi mazinot atkarību no globālajiem tranzīta tirgiem.

 

Arī turpmākajos mēnešos paceļamais tilts kravām tiks atvērts aizvien biežāk, jo līdz gada beigām uz Norvēģiju plānots nosūtīt vēl vairākas kravas ar māju moduļiem, no kuriem Norvēģijā tiks būvētas daudzdzīvokļu mājas. Māju moduļi Ventspils rūpnīcā tiek ražoti ar pilnu iekšējo apdari – inženierkomunikācijām, santehniku un iebūvētajām mēbelēm – un atbilst augstajiem Skandināvijas standartiem. Uzņēmums nomā Ventspils brīvostas teritoriju 7,6 ha platībā, kā arī ražošanas ēku, kas paredzēta tieši dzīvojamo māju moduļu ražošanai. Tas saņēmis arī speciālās ekonomiskās zonas licenci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: