Svētdien, 21. jūlijā, plkst. 14.00 Piejūras brīvdabas muzejā pie Vējdzirnavām notiks Pirātu kora Vētrasputni, De Stormvogels (Nīderlande) koncerts.

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā svētdien gaidāmi lieliski viesi - uzstāsies vesels koris ar pirātiem no Nīderlandes.

 

Koris "De Stormvogels" dibināts 1999. gadā. Repertuāra pamatā ir senās jūrnieku dziesmas, kurām Nīderlandē kā kuģotāju zemē ir bagātīgas tradīcijas. Tās nav vispārzināmās, populārās šlāgermūzikas izpildījums, bet gan jūrnieku tradīciju dziesmas, kora mūzikas izpildījumu papildina tautas mūzikas instrumentu pavadījums. Pirātu kora sastāvā ir vairāki akordeonisti, bundzinieki, basģitārists un ģitārists.

 

Šī stila muzicēšana tiek saukta par shanty, kora repertuārā ir arī evergreen un tradicionālā holandiešu mūzika. Dziesmas par skarbo jūrasbraucēju dzīvi, cīņu ar dabas stihijām, tāliem krastiem, svešām zemēm, malciņu ruma un mīļotajām sievietēm skan holandiešu, vācu un angļu valodā.

 

"De Stormvogels" mākslinieciskais vadītājs Hans Gronendāls stāsta, ka ļoti maz nošu materiāla saglabājies rakstveidā, lielākā daļa repertuāra dziesmu pārmantotas no paaudzes uz paaudzi dziedot, kas apliecina, ka šīs nemateriālās kultūras mantojuma daļas vēstījums arī turpmāk nododams dziedot.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: