Jūnijā Latvijā atgriezusies gada inflācija - vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar 2012. gada jūniju, palielinājās par 0,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pēdējo 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, ir palielinājies par 0,9%. Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām šī gada jūnijā, salīdzinot ar pagājušo gadu, bija cenu kāpumam pārtikai, kā arī cenu kritumam transporta precēm, pakalpojumiem un sakaru pakalpojumiem. Pārtikas grupā cenas pieauga dārzeņiem un kartupeļiem - par 17,7%, maizei un graudaugu izstrādājumiem - par 2,1%, svaigai gaļai - par 2,3%, cepumiem un konditorejas izstrādājumiem - par 5%.

Savukārt lielākais cenu kritums bija vērojams olām - par 12,3%, tējai, kafijai - par 1,5% un cukuram - par 1,7%. Degvielai gada laikā cenas samazinājās par 2,4%, bet automašīnām - par 6,3%. Telekomunikāciju pakalpojumi kļuva par 7,4% lētāki, galvenokārt mobilo telekomunikāciju un interneta pieslēguma pakalpojumi. Lētāki kļuva apavi, kā arī audio, video, foto un datu apstrādes iekārtas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: