Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pašlaik gatavo sūdzību iesniegšanai Eiropas Komisijā (EK), EK pārstāvniecībā Latvijā un Eiropas Padomē (EP) par Saeimas opozīcijas partiju ierobežotajām iespējām priekšvēlēšanu laikā paust savu viedokli valsts radio un valsts televīzijā.

Tā par savas vadītās partijas "Latvijai un Ventspilij" sadarbības partneru plāniem preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Apmēram 80% no ētera laika aizņēma pozīcijas viedoklis un apmēram 20% - opozīcijas viedoklis. Šāds ētera laika sadalījums valsts radio un valsts televīzijā pierāda, ka Latvija ir nedemokrātiska valsts, kur pie varas esošā pozīcija izmanto savu administratīvo resursu, lai nepieļautu opozīcijas viedokļa izskanēšanu valsts radio un valsts televīzijā," savu viedokli pauda Lembergs.

Pēc Lemberga teiktā, EK un EP sagaidāmā reakcija uz šo sūdzību "būs lakmusa papīrs, vai EK un ES ir demokrātisku vērtību aizstāvji vai arī vienkārši totalitārisma aizstāvji, dalot citādi domājošos pareizajos un nepareizajos".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: