Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izbauda vasaru laukos

Vienam vasara laukos nozīmē garas biešu vai kartupeļu vagas, citam – svaigu gaisu un piedzīvojumus. Rīgas puikām Tomam un Artūram, kas kopā ar vecmāmiņu Vizmu vasaru pavada Zlēku pagasta Jāņkalnos, te, laukos, patīk – te var peldēties Ventā, braukāties ar velosipēdu un izšaut ar pašu gatavotu loku.

Vīrietis dzīvo mašīnā

Šonedēļ www.ventasbalss.lv portāla forumā notiek diskusija par cilvēku, kas dzīvo mašīnā. Vakar Ventas Balss devās uz forumā norādīto adresi.

2.lpp.Viedoklis: «Izvēles brīvība», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Jeļena Naruševiča.

«Ik pa laikam Ventas Balss redzeslokā nokļūst kāds cilvēks, kas nonācis gaužām kritiskā situācijā un nolaidies uz sociālo kāpņu zemākā pakāpiena. Nesen tas bija Roma, kas vairākus gadus dzīvoja pie siltas caurules daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā, pirms vairākiem gadiem – ģimene, kas dzīvoja mežā paštaisītā būdā. Šoreiz – Ediks, kas dzīvo automašīnā savas bijušās mājas pagalmā.»

3.lpp.

Lietuvas Atmoda caur objektīvu

Melnbaltu fotogrāfiju rindas un fonā skanoša latviešu grupas Līvi dziesma Dzimtā valoda – tā iesākās lietuviešu fotogrāfa Vītauta Daraškeviča Lietuvas Atmodas laikam veltītās fotoizstādes Uz brīvību atklāšana Galvenajā bibliotēkā.

Kultūras centrā paredzēts remonts

Pašvaldība piešķīrusi finansējumu Kultūras centra fasādes un iekštelpu remontam. Tas notiks vasarā, lai līdz jaunās tautas mākslas kolektīvu mēģinājumu sezonas sākumam telpas būtu kārtībā.

Robežsargi iestrēgst vecajās telpās

Celtnieku čammāšanās dēļ atkal atlikta Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes darbinieku pārcelšanās uz jaunajām telpām Ostas ielā.

4.lpp.- 5.lpp. Ventspils balvu kandidāti 2013

6.lpp. Velkonis ar vērienu atzīmē 20. jubileju

«Sportā vienmēr ir svarīgi sportiskie rezultāti, bet vēl viena tikpat vērtīga lieta ir draugi un paziņas, kas iegūti šajos gados, kopš esam virves vilcēju saimē,» virves vilkšanas kluba sadraudzību un plašos kontaktus ar citiem šī sporta veida pārstāvjiem izceļ Velkoņa vadītājs Ainars Zablovskis.

Brīvlaiku pavada radoši

Iestājoties skolēnu vasaras brīvlaikam, daudzi vecāki sāk bažīties, kā nodarbināt savas mazās atvases, kamēr pašiem jādodas darba gaitās.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Upesciems un tā apkārtne

Kartē nolūkojam maršrutu un dodamies meklēt Upesciemu Zlēku pagastā. Iebraukuši Zlēkās, pārliecināmies, ka par šādu ciemu daudzi vietējie, arī tie, kas te dzimuši un auguši, neko nezina. Vēlāk Vilnīšu mājas saimniece Elga Dūdiņa ievieš skaidrību – ciemam nosaukums iedots vien pirms dažiem gadiem. Vēlāk, sazinoties ar pagasta pārvaldnieci Daigu Cekuli, viņa precizē: Upesciems savu nosaukumu ieguvis līdz ar jauno teritorijas plānojumu 2007. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: