Šonakt Ventspilī no tilta Ventā ielekusi kāda 27 gadus veca sieviete kopā ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Sievieti izdevies izglābt, bet abi bērni gājuši bojā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, traģēdija notikusi īsi pirms plkst. 3.

Upē ielekušo, 27 gadus veco sievieti izglābuši robežsargi, bet bērnus glābt nav izdevies – 3 gadus vecā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2 gadus vecais zēns atrasts miris dažas stundas vēlāk. Sieviete nogādāta ārstniecības iestādē, kur atrodas mediķu aprūpē.

Slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis skaidro, ka sievietes vitāli svarīgie veselības rādītāji ir normas robežās un atrašanās reanimācijas nodaļā nav nepieciešama, tādēļ pēc konsultācijām ar psihiatru un policiju tiks lemts par turpmāko medicīniskās palīdzības sniegšanu sievietei. Paciente slimnīcā uzvedas mierīgi un guļ, piebilda Ķeņģis.

Sociālajā dienestā skaidro, ka sieviete 7. jūnijā bijusi pie vecākās sociālās darbinieces darbam ar ģimeni un bērniem, bet uz konsultāciju pie sociālās darbinieces bija 11. un 14.jūnijā. Pēdējā apmeklējumā reizē sieviete sociālajai darbiniecei pastāstīja, ka pēc iepriekšējās konsultācijas jūtoties labāk, esot pieteikusies NVA kursiem, kurus arī divas dienas ir apmeklējusi.  No piedāvātā psihologa pakalpojuma atteikusies, bet piekritusi ar bērniem iet uz dienas centru „Spēkuguns”.

Policijā uzsākts kriminālprocess.

LETA

Lasi vēl