Sievietei, kura 19. jūnija naktī Ventspilī no tilta ielēca Ventas upē kopā ar abiem saviem bērniem, piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

27 gadus vecā sieviete, kurai trešdien tika veiktas gan medicīniskās, gan psiholoģiskās pārbaudes, ievietota Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta 2. daļas par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Izmeklēšana turpinās.

Valsts policija sievietei nozīmēs tiesu psihiatrisko ekspertīzi. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga apstiprināja, ka izmeklēšanas gaitā šāda ekspertīze tiks veikta, taču pagaidām nav zināms, cik ātri būs rezultāti.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis, sieviete, kas sākotnēji bija ievietota slimnīcā Ventspilī, vakar pēcpusdienā pārvesta uz psihoneiroloģisko slimnīcu Liepājā. Pēc policijas sniegtās informācijas, pašlaik viņa jau ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta 2. daļas par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Bargākais sods par šādu noziegumu ir mūža ieslodzījums, taču situācija var mainīties atkarībā no psihiatriskās ekspertīzes rezultātiem.

Likums paredz, ka personām, kas izdarījušas noziegumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepieskaitāmām vai ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt šādus medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus - ambulatoriska ārstēšana medicīnas iestādē, ārstēšana vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā, ārstēšana specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi.

Ja persona pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psihiskā stāvokļa dēļ nav bīstama sabiedrībai, tiesa var nodot to tuvinieku vai kopēju gādībā un medicīnas iestādes uzraudzībā. Personām, kuras atzītas par ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt ārstēšanu arī tai piemērotās brīvības atņemšanas vietās.

Par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu var lemt tiesa. Piespiedu ārstēšanu un ārstniecības iestādes tipu nosaka tiesa atkarībā no tā, ar kādu psihisku slimību attiecīgā persona ir saslimusi un kāds ir šīs personas nodarījuma raksturs.

Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu izbeidz vai to groza tiesa pēc ārstniecības iestādes atzinuma, ja persona izveseļojusies vai saslimšanas raksturs mainījies tiktāl, ka nav nepieciešams šādus līdzekļus piemērot.

Jau ziņots, ka 19. jūnijā ap plkst. 02 Ventas upē pie apvedtilta, visticamāk, ielēca 27 gadus veca sieviete kopā ar saviem mazgadīgajiem bērniem - 2 un 3 gadus veciem zēniem. Sieviete tika izglābta un nogādāta ārstniecības iestādē, abi zēni gājuši bojā. Iesaistoties Valsts Robežsardzei, Ventspils Pašvaldības policijai un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, atrastas abu zēnu mirstīgās atliekas.

Lasi vēl