Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Donorus cienā ar kliņģeri

Ik gadu 14. jūnijā tiek atzīmēta Pasaules asins donoru diena. Arī Ventspils donoriem šajā dienā tika veltīta īpaša uzmanība. Pateicību saņēma arī viens no regulārajiem donoriem Ivars (attēlā), kurš asinis ir ziedojis jau vairāk nekā 20 reižu.

Jaunie kartupeļi kārdina pircējus

Tirgū jau nopērkami tepat Ventspils pievārtē, kā arī kaimiņu – Kuldīgas – novadā auguši kartupeļi. Tie ir viens no vasaras sākuma gardumiem, kas baudāmi arī vieni paši – ar sviestu, sāli un dillēm.

 

2.lpp. Viedoklis: «Ražots Ventspilī», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Jeļena Naruševiča

«Katru reizi, kad nākas dzirdēt, ka iekārtas vai materiālus celtniecības vai rūpniecības objektiem, kas tiek līdzfinansēti no Eiropas Savienības fondiem, pasūta ārzemēs, rodas nožēla, ka tos neražo pie mums un ka algu par to mājās nepārnesīs kāds Ventspilī strādājošais, bet gan viņa kolēģis kaut kur Vācijā vai Zviedrijā. Labi, iekārtas, bet arī smiltis un šķembas būvobjektiem Ventspilī ved pat no Norvēģijas un Vācijas! It kā mums pašiem trūktu šī labuma!»

3.lpp.

Pludmalē ir Ventspilī ražoti trenažieri

Šovasar Ventspils Zilā karoga pludmalē novietoti pašu ventspilnieku – uzņēmuma ParkIT –izgatavotie trenažieri, kas pilsētniekiem sniedz iespēju uzturēt sevi formā un trenēties ar skatu uz jūru.

Notiks tautas skrējiens apkārt Latvijai

Augustā notiks skrējiens Apkārt Latvijai, kura viens no etapiem tiks veikts arī caur Ventspils novadu. Tajā var piedalīties ikviens ventspilnieks.

 

4.lpp. Politika. Pensiju kari turpinās

Latvijas Pensionāru federācija tomēr neiekrīt valdības liesā siera slazdā un nedod saskaņojumu lēmumam par vidēji 4 latiem paaugstināt tikai tās pensijas, kas nepārsniedz Ls 200. Arī Ventspils pensionāri uztur prasību uz lielāka apjoma indeksāciju un uzskata, ka rupji tiek ignorēti savāktie vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju paraksti, kas tika iesniegti Saeimā.

Nākamais budžets būs pārbaudījums valdībai

Pielāgojot šā gada valsts budžetu eiro ieviešanas kritērijiem un atsakoties pat no daudzām neatliekamām vajadzībām, plānojot nākamā gada budžetu, valdība nonākusi zināmu grūtību priekšā. Vairākas ministrijas zvana trauksmes zvanus par nabadzību un plāno 2014. gada budžetā pieprasīt teju pusmiljardu vairāk nekā šogad.

 

5.lpp.

Pirmo posmu paņem Kaņeps/Martuzāns

Ventspils pludmales volejbola laukumos pēc pāris gadu pārtraukuma atkal norisinājās pilsētas atklātais čempionāts pludmales volejbolā. Pirmā posma sacensībās uzvaras laurus plūca Matīsa Kaņepa un Māra Martuzāna duets.

Dermaki uz goda pjedestāla Zviedrijā

Cītīgi un apņēmīgi gatavojoties šāgada pasaules čempionātam velotriālā, kas jūlija vidū norisināsies Spānijā un Čehijā, slavenākie un labākie kluba Karters braucēji – brāļi Ansis un Arvis Dermaki – startējuši Zviedrijas čempionāta trešajā posmā un izcīnījuši attiecīgi otro un trešo vietu.

Mediķu svētku diena

Visu iepriekšējo nedēļu Ventas Balss redakcija uzklausīja iedzīvotāju apsveikumus dažādiem pilsētas mediķiem Medicīnas darbinieku dienā. Tāpēc noskaidrojām, kas ir šī diena un vai Ventspils mediķi arī to atzīmē.

 

6.-7.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: