Rīgā notikusi pirmā biedrības “Latvijas Tehnoloģisko universitāšu un augstskolu konsorcija” dalībnieku tikšanās, kurā Ventspils Augstskolu pārstāvēja rektora p.i. Dr. sc.ing. Aigars Krauze.

Tās laikā konsorcija dalībnieki – septiņas Latvijas vadošās universitātes un augstskolas (Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Jūras akadēmija, Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola un Rēzeknes Augstskola), kas veic tehnoloģisko studiju programmu īstenošanu, – pārrunāja vairākus universitāšu un augstskolu sadarbības iespējas/uzdevumus 2013. gadā, piemēram

  • kopīgu studentu apmācību bakalaura un maģistra programmās plānu izstrāde;

  • kopīgi komunikāciju un mārketinga pasākumi, lai veicinātu studentu piesaisti tehnisko virzienu studiju programmām;

  • aktivitāšu plānu sagatavošana par valsts budžeta līdzekļu lielākas daļas piešķiršanu tehniskās nozares studijām;

  • stratēģijas koordinēšana inovāciju un tehnoloģiju jomā;

  • studentu pētniecības grupas izveidošana starpaugstskolu līmenī un citus uzdevumus.

28. maijā biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēta biedrība “Latvijas Tehnoloģisko universitāšu un augstskolu konsorcijs” ar mērķi sadarbības ietvaros celt Latvijas tehnoloģisko universitāšu un augstskolu studiju procesa un zinātniskās darbības kvalitāti, veicinātu sasaisti ar tautsaimniecību efektīvai tehnoloģiju pārnesei un inovācijām, pilnveidotu sadarbību doktorantūras un pēcdoktorantūras attīstībā, kā arī atbalstītu un aizstāvētu tehnoloģisko augstākās izglītības iestāžu intereses.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: