Jau mazāk nekā divas nedēļās atlikušas līdz Piedzīvojumu parka pusmaratona, kas risināsies jau ceturto reizi. Organizatori parūpējošies, lai šoreiz gan dāmu, gan kungu konkurencē uz starta izietu spēcīgs dalībnieku sastāvs.

Dāmu konkurencē jāsāk ar Jeļenu Prokopčuku. Jādomā, sporta līdzjutēji jau ir pazīstami ar mūsu izcilo gargabalnieci, divkārtējo Ņujorkas maratona un trīskārtējo Parīzes pusmaratona uzvarētāju. Jeļenai pieder Latvijas rekordi 3km, 5km, 10km, pusmaratona un maratona distancēs. Pusmaratona rekords tika labots pērnā gada septembrī Ņūkāslā, finišējot pēc 1:08:07, un neapšaubāmi Jeļena būs izteikta favorīte starp sievietēm arī Ventspilī.

Baltkrievijas sportiste Volna Reskaja, kas pēdējo pāris gadu laikā nav skrējusi pusmaratonus, bet vairāk startējusi 1,5km līdz 5km garās distancēs. Šī gada marta sākumā Tripolē Volna 10 km pieveica 37:14 minūtēs. Vai trīs mēnešu laikā sportiste būs gana satrenējusies, lai izrādītu konkurenci Jeļenai, to varēs novērtēt 22.jūnijā. Vēl viena Baltkrievijas skrējēja, kas piedalīsies Piedzīvojumu parka pusmaratonā, Šapura Tasina desmit kilometrus pagājušajā gadā veica vēl ātrāk nekā Reskaja – 34:45.


Anita Kažemāka – viena no Latvijas labākajām soļotājām, pašmāju jaunā cerība, kura jau savos 23 gados paspējusi gūt ievērojamus panākumus ne tikai soļošanā, bet arī garajās skriešanas distancēs. Kopš 2008.gada Anita noskrējusi 13 pusmaratonus, labāko rezultātu sasniedzot pērn Jūrmalā – 1:18:37. Kažemāka ir 2012.gada Latvijas čempione maratonā.


Kungiem uz starta izies vismaz divi Kenijas pārstāvji, bet par kenijiešu talantu garajās distancēs šaubām nevienam nevajadzētu rasties. Maina Čārlzs Vahira pusmaratonā jau izcēlies ar pasaules līmeņa ātrumu – 1:01:13 Paderbornā (Vācijā). Turklāt šogad martā augstu rezultātu uzrādījis arī maratonā Ķīnā, noskrienot to par 2:14:13. Tiek prognozēts, ka Vahira varētu uzstādīt jaunu Piedzīvojumu parka pusmaratona trases rekordu.


Viņa tautietim Mainam Gabrielam Kimani Piedzīvojumu parka pusmaratons būs debija Eiropā. Treniņus aizvada kopā ar Vahiru un ir gana ātrs, jo 15km ir skrējis arī ātrāk par 45 minūtēm.


Jurijs Kapseraij – viens no ātrākajiem baltkrievu sportistiem, kurš 2012.gadā pusmaratonu skrēja stundā un 6:59 minūtēs, bet šogad maija izskaņā jau paspējis uzlabot savu rezultātu par vairāk nekā divām minūtēm.


Protams, pašmāju līdzjutēji cerības saista ar Valēriju Žolneroviču. Viņš ir Latvijas rekordists maratonā (2:15:55, Vīne, 2013) un pusmaratonā (1:04:43, Lisabona, 2011) un viennozīmīgi viens no talantīgākajiem pašmāju garo distanču skrējējiem. Organizatori ļoti cer redzēt latvieša mērošanos spēkos ar Kenijas un Baltkrievijas sportistiem.


Lietuvas skrējēji un skrējējas vēl šonedēļ startē Eiropas kausa mačos, un tikai nākošās nedēļas sākumā iesūtīs savu sarakstu, kurā, iespējams, redzēsim visus labākos un labākās.


Piedzīvojumu parka pusmaratons solās būt tik tiešām ātrs, tāpēc labvēlīgos laika apstākļos trases rekordam jākrīt! Turklāt, ja kādam no pašmāju sportistiem izdosies labot Latvijas rekordu pusmaratona distancē, organizatori papildus pasniegs 500 eiro.


Tomēr organizatori vēlas atgādināt, ka savā būtībā Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons orientēts uz visplašāko publiku, kur sev piemērotu distanci atradīs ikviens, kuram tuvas sportiskās aktivitātes - gan profesionāli sportisti, gan hobija līmeņa skrējēji, gan ģimenes ar bērniem, kas meklē aktīvās atpūtas iespējas brīvdienās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: