Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde un Ventspils pilsētas Sociālais dienests aicina skolēnus izmantot piedāvāto iespēju un pieteikties skolēnu nodarbinātības pasākumam vasaras brīvlaikā.

2013. gadā pašvaldības budžeta finansējums Ls 63 230 apmērā nodrošina 297 skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā.

 

Pasākumam var pieteikties Ventspils pilsētā deklarētie skolnieki vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuri 2012./2013. mācību gadā ir mācījušies vispārizglītojošā skolā, profesionālās izglītības iestādē vai tām pielīdzinātā mācību iestādē un ir:

  • bērni bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni;
  • bērni un jaunieši no ģimenēm, kurām Ventspils pilsētas Sociālais dienests ir noteicis trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statusu;
  • bērni, kuriem noteikta invaliditāte;
  • bērni, kuriem 2012./2013. mācību gada otrajā pusgadā ne mazāk kā vienu mēnesi ar skolas direktora rīkojumu ir piešķirtas brīvpusdienas;
  • bērni no daudzbērnu ģimenēm, kuras aprūpē trīs vai vairāk bērnus vecumā līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika klātienes studējošie augstskolā.

Līdz 28. jūnijam (darbam jūlijā) un līdz 30. jūlijam (darbam augustā) aicināti pieteikties uz brīvajām darbavietām 13 līdz 19 gadu vecumu sasniegušie skolēnus. Darbam jūlijā vecuma grupā no 15 līdz 19 gadu vecumamvēl ir pieejamas 20 vakances, savukārt darbam augustā vecuma grupā no 13 līdz 14 gadiem vēl ir pieejamas trīs vakances un vecuma grupā no 15 līdz 19 gadiem – 53 vakances. Neskaidrību un/vai jautājumu gadījumā vērsties Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldē, Raiņa ielā 10, pie pasākuma koordinatores Lāsmas Rutkovskas (tālruņa nr.: 63601239, e-pasts: lasma.rutkovska@ventspils.gov.lv).

 

Sociālais dienests kopumā ir noslēdzis līgumus ar 15 darba devējiem, un jaunieši tiks iesaistīti dažādos uzdevumos pilsētas teritorijas sakopšanā un apzaļumošanā, palīgdarbos tirdzniecībā, tai skaitā, kafejnīcās un viesu mājās, Olimpiskajā centra „Ventspils” struktūrvienībās, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, lauksaimniecībā (ravēšana) u.c.

 

2012. gadā skolēnu nodarbinātības programmas ietvaros piedalījās 298 skolēni, kas tika nodarbināti 15 dažādos uzņēmumos. Skolēnu nodarbinātības programmas nodrošināšanai tika izlietoti Ls 61 286.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: