12. jūnijā Ventspils vakara vidusskolā uz Nordplus Pieaugušo programmas projekta „E-mācību attīstīšana, izmantojot video konferenču rīkus” rezultātu izplatīšanas konferenci pulcēsies pedagogi no 12 Latvijas vakarskolām.

Ventspilnieki kolēģiem stāstīs par tematiskā tīklojuma izveidi projekta laikā, kā arī par tālmācības attīstību Somijā un Igaunijā. Konferencē piedalīsies arī Latvijas Universitātes profesore Tatjana Koķe, Ventspils pilsētas deputāte Ilze Buņķe un projekta eksperte Estere Vītola no Ventspils Augstskolas.

 

Projektā tika izveidots jauns tematisks skolu tīklojums, kurā iesaistījās Ventspils vakara vidusskola, Sotunku tālmācības centrs (Somija) un Tartu Pieaugušo ģimnāzija (Igaunija). Projekta galvenais uzdevums bija iepazīties ar katras valsts pieredzi tālmācības jomā, popularizēt savas skolas labās prakses piemērus un apgūt dažādus praktiskus IKT rīkus, kas izmantojami mācību procesā, īstenojot tālmācības programmas.

 

Skolotāji iepazinuši un praktiski izmantojuši tādus video konferenču rīkus, kā Adobe Connect, Lync, Skype. Video konferenču laikā apspriesti metodiski jautājumi, piemēram, kā valodu priekšmetos pārbaudīt valodas lietošanas kompetences, kā tālmācības skolēniem piedāvāt pētniecisko darbu veikšanu dabas zinātņu jomas priekšmetos. Direktores vietniece izglītības jomā Emīlija Lesiņa apgalvo: „Tā bija pavisam cita, jauna pieredze, iespēja mācīties vienam no otra un sadarboties.”

 

Visu trīs partnerskolu pedagogi tikušies un strādājuši trīs darba sanāksmēs: oktobrī – Ventspilī, janvārī – Sotunkos, maijā – Tartu. Projekta īstenošanas laikā gūtā pieredze apkopota mājas lapā www.sotunki.fi/nordplus.

 

Par saviem ieguvumiem Ventspils vakara vidusskolas pedagogi informēs arī kolēģus no 12 Latvijas vakarskolām. Konferences pirmajā daļā Ilze Buņķe stāstīs par mūžizglītības iespējām Ventspilī, bet Latvijas Universitātes profesore Tatjana Koķe lasīs lekciju „Mācīšanās mūža garumā – izaicinājumi izglītības sistēmai”.

 

Konferences otrajā daļā tiks sniegta informācija par vakarskolas īstenoto Nordplus projektu, demonstrēta projekta mājas lapa, kā arī sniegts pārskats par tālmācības attīstību Ventspilī. Projekta eksperte, Ventspils Augstskolas pasniedzēja Estere Vītola izvērtēs ventspilnieku paveikto tālmācības jomā pēdējo 3 gadu laikā.

 

„Šī būs starptautiska konference, kuras laikā, izmantojot Adobe Connect, tiešsaistē pieslēgsies arī partneri no Igaunijas un Somijas,” par konferences nozīmību izsakās informātikas skolotāja Dace Bergmane.

 

Ventspils vakara vidusskola tālmācības programmu piedāvā visā vidusskolas posmā. Skolotājiem ir izveidotas iestrādes, lai arī pieaugušajiem pamatskolas skolēniem, kuriem nav iespējams katru dienu atrasties skolā, būtu iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: