No 7. līdz 10.jūnijam Baltijas jūrā norisinās vienas no lielākajām jūras militārām mācībām „BALTOPS 2013”, kur dalību plāno 35 karakuģi no 13 dažādām valstīm.

Mācību sākums un pirmsmācību konference notiks Ventspilī. Ventspils ostā norisināsies mācību krasta fāze, kurā no 7. līdz 9.jūnijam piedalīsies astoņi NATO un programmas „Partnerattiecības mieram” (Partnership for Peace, PfP) dalībvalstu karakuģi.

Saskaņā ar noteikto starptautisko jūrniecības militāro procedūru un etiķeti 7. jūnijā karakuģu komandieri devās pieklājības vizītē uz Ventspils pilsētas domi, kur tikās ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Didzi Ošenieku.

Apskati foto!

Savukārt piecus no minētajiem kuģiem Ostmalā, Ostas ielas promenādē, pretī Livonijas ordeņa pilij iedzīvotāji var arī aplūkot. Apskatāmi ir Jūras spēku flotiles štāba un apgādes kuģi A-53 „Virsaitis” un patruļkuģi P-07 „Viesīte”, kā arī Somijas Jūras spēku kuģi „Pohjanmaa 01” un Zviedrijas Karalisko Jūras spēku kuģi „Stockholm K11”. Savukārt Dānijas Karalisko Jūras spēku kuģis „Absalon L16” ir apskatāms ostas 37.piestātnē.

Apskati foto!

Apskati foto no koncerta Dzirnavu laukumā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: