Latvijas vīriešu futbola valstsvienība piedzīvojusi nu jau kārtējo kritumu FIFA pasaules valstu izlašu rangā, kur no 110. pozīcijas atkritusi uz 119. vietu, kas ir visu laiku zemākā pozīcija Latvijas futbola vēsturē.

Maijā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja vienu neizšķirtu un reizi piedzīvoja zaudējumu. 24. maijā mūsu futbolisti izbraukumā Dohā ar 1:3 (1:1) piekāpās Katarai, bet 28. maijā Vācijā cīnījās neizšķirti 3:3 (0:2) ar Turcijas valstsvienību. Jāpiebilst, ka pret Kataru vienīgos goda vārtus Latvijas labā guva mūsu FK Ventspils pussargs Jurijs Žigajevs. No Baltijas valstīm pašreiz visaugstāk atrodas Igaunija, kas no 92. vietas tagad pakāpusies uz 89., bet Lietuva no 111. pozīcijas uzlēkusi uz 105.


Pirmo vietu pasaules rangā joprojām saglabā Spānija, otrā ir Vācija, bet trešā – Argentīna. Vēl labāko sešniekā iekļuvušas: Horvātija (4. v.), Nīderlande (5) un Portugāle (6). Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 14. augustā, kad izbraukumā Tallinā pārbaudes spēles ietvaros spēkosies ar Igauniju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: