Pulksten 22 slēgti visi pašvaldību vēlēšanu iecirkņi un sākusies balsu skaitīšana. Vēlēšanu dienā veiktā vēlētāju aptauja liecina, ka Ventspilī pārliecinoši uzvarējusi partija "Latvijai un Ventspilij", taču oficiālos rezultātus vēl nāksies pagaidīt.

Ventspilī pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu ir guvusi pašreizējā pilsētas mēra Aivara Lemberga partija "Latvijai un Ventspilij", par kuru nobalsojuši 77,05% vēlētāju, liecina vēlētāju aptauja pie iecirkņiem (exitpoll), kuru veica ziņu aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte un sabiedriskie mediji Latvijas Televīzija un Latvijas Radio ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu.

Savukārt par "Reģionu aliansi"/Reformu partiju ir nobalsojuši 7,98%, bet par "Vienotību" attiecīgi 6,19% vēlētāju.

Pēc pašreizējiem vēlētāju aptauju rezultātiem, piecu procentu barjeru nav pārvarējusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kura ir ieguvusi 4,99% balsu, kā arī "Tautas kontrole", par kuru savu balsi atdevuši 2,59% vēlētāju. Tāpat 5% nav izdevies pārvarēt "Saskaņas centram", par kuru Ventspilī nobalsojis 1,2% iedzīvotāju.

Kopumā pie vēlēšanu iecirkņiem tika aptaujāti 772 vēlētāji. No tiem derīgas atbildes bija sniedzis 501, bet neatbildēja 234 aptaujātie, savukārt 37 aptaujātie atzina, ka vēlēšanām reģistrējušies, bet derīgu balsi nav nodevuši.

"Arī Ventspilī ir daudz to vēlētāju, kas nesniedza atbildes par savu izvēli, un nevar spriest, kuru politisko partiju pusē bijušas viņu simpātijas, līdz ar to faktiskajos rezultātos varētu būt korekcijas," aģentūrai LETA pastāstīja SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Viņš piebilda, ka lielākā daļa Ventspils iedzīvotāju ir apmierināti ar Ventspils pašvaldības darbību un, kā liecina aptauju rezultāti, nav nekādu indikāciju, ka Ventspilī "briest kāda revolūcija", un iedzīvotājiem patīk tas, ko dara pašreizējā koalīcija, un pašreizējais rezultāts ir likumsakarīgs.

Kaktiņš situāciju Ventspilī salīdzināja ar Rīgu, kurā atbalsts SC ir diezgan liels, ko liecina arī jaunākās aptaujas, jo lielākā daļa rīdzinieku atzinīgi novērtē Rīgas domes darbu.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2009.gadā Ventspilī arī uzvarēja "Latvijai un Ventspilij" saraksts ar 59,96% vēlētāju balsu un ieguva astoņas vietas pilsētas domē.

Trīs vietas domē ar 18,89% balsu saņēma "Saskaņas centrs", bet partiju "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" apvienotais saraksts 2009.gada vēlēšanās Ventspilī saņēma 11,33% balsu un ieguva divas vietas domē.

 
 
LETA
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: