Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai tiks piešķirti 109 tūkstošus latu medicīnisko tehnoloģiju iegādei.

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību saviem iedzīvotājiem. Tādēļ ik gadu Ventspils pašvaldība Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai piešķir pašvaldības finansējumu medicīnisko tehnoloģiju iegādēm, tādējādi slimnīcas pacienti, tostarp ventspilnieki, tiek nodrošināti ar pacientu aprūpei nepieciešamo aprīkojumu, ārstējoties pilsētas slimnīcā.

 

Šogad piešķirtie 109 tūkstoši latu tiks izlietoti stacionārā rentgena, kā arī pārvietojamā rentgena iekārtu iegādei. Iepriekšējais stacionārais rentgena aparāts bija morāli novecojis un sabojāšanās gadījumā tam vairs nevarētu iegādāties rezerves detaļas.

 

Tāpat par pašvaldības piešķirto finansējumu slimnīca iegādāsies jaunu dzemdību galdu. Tas nozīmē, ka tagad visas trīs dzemdību zāles būs modernizētas ar jauniem dzemdību galdiem, kurus ar pults palīdzību var dažādi transformēt. Tādējādi ērtības tiek nodrošinātas gan topošajai māmiņai, gan arī mediķiem.

 

Bet acu izmeklēšanai tiks iegādāts mūsdienīgs digitālais foropters, kas redzes funkciju pārbaudei ir universāls palīgs acu ārsta darbā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: