Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atvērta koncertzālei līdzīga rūpnīca

Pārventas pilsētas ainavu tagad rotā vēl viens svarīgs objekts. No krāsaina stikla veidotās neparastās uzbūves ēkas iekštelpā atrodas Eiropā vismodernākā šķidro kristālu displeju ražotne EuroLCDs. Augstās tehnoloģijas projektā sakritušas daudzu pušu intereses, uzsver jaunās rūpnīcas svinīgās ceremonijas atklāšanas dalībnieki.

Tūrismu arī eksportējam

Dienu pirms aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas, apspriežot paveikto un daloties ar jaunumiem, aizvadīta ikgadējā Ventspils tūrisma konference. Tās dalībnieki ir gandarīti par to, ka tūristu un līdz ar to šīs jomas uzņēmēju skaits pieaug. Tikpat optimistiska solās būs arī šī sezona, jo gan Ventspils, gan Kurzemes Tūrisma asociācija sarūpējusi jaunumus un aktīvi strādā pie tūristu piesaistes.

2.lpp. Viedoklis: „Ar saturu un jēgu”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Marlena Zvaigzne
«Viens no mākslas uzdevumiem ir iedvesmot skatītājus, ļaujot uz ikdienišķām lietām paskatīties no cita skatu punkta – bez stereotipiem un aizvainojuma. Režisoriem Ivaram Seleckim un Tālivaldim Margēvičam tas izdevies perfekti, jo dokumentālā filma Kapitālisms Šķērsielā rādadaudzus slāņus. Viens no tiem – attiecības ar kaimiņiem.»

3.lpp.

14 000 taimiņu dodas dzīves skolā

Ventā palaisti apmēram 14 000 taimiņu mazuļu, kuri devušies uz jūru, lai nu mācītos izdzīvot paši, bet pēc trim gadiem atkal atgrieztos Ventā un rūpētos par pēcnācējiem.

Lokālpatriotisms pilsētas karoga izskatā

Viena no pilsētas patriotisma izpausmēm ir tās karoga izkāršana pie ēkām. Šķiet, tos arvien biežāk var redzēt pilsētvidē.

4.lpp.

Sācies eksāmenu laiks

Zvans, kas skolēnus aicina uz stundu, 9. un 12. klašu skolēniem vairs neskanēs, nu izlaiduma klašu audzēkņiem sācies satraucošais eksāmenu laiks.

Interesenti ciemojas pie pažarniekiem

Gan bērni, gan jaunieši labprāt izmantoja iespēju atvērto durvju dienā apmeklēt Ventspils ugunsdzēsējus, lai iepazītos ar glābēju ikdienas darbu.

5.lpp. Kultūra. Katrā sabiedrībā savs gudrais un muļķis

Šīs sezonas kinolektoriju cikla noslēgumā Jūras vārtos rādīja Ivara Selecka un Tālivalža Margēviča filmu Kapitālisms Šķērsielā. Daudzajiem skatītājiem redzētais patika.

Skolēni skaita un izdzied Ziedoņa darbus

Galvenajā bibliotēkā norisinājās atceres pasākums Imantam Ziedonim. 1. ģimnāzijas audzēkņi bija aicinājuši ikvienu uz literāri muzikālu pasākumu Dzejolis, kas maina atomus un jonus. Mans īpašais Imanta Ziedoņa dzejolis.

Neredzīgie fotografē jūru un zirgus

«Man patīk dullas lietas – jo dullāk, jo labāk. Klausies tik, no kuras puses nāk skaņa, un spied,» par savu fotogrāfa pieredzi stāsta neredzīgais liepājnieks Visvaldis Gansons.

6.lpp. Sports. Fišeram trešais čempiona tituls

Latvijas bodibildingā turpina dominēt Roberts Fišers, mūsu labākais šī sporta veida pārstāvis. Viņš valsts čempionātā sasniedzis jau hetttriku jeb triumfējis tajā trešo reizi pēc kārtas.

Kaņepam uzvara līdz Latvijas bronzai

Ar Latvijas čempionātu Open nominācijā finišējusi oficiālā 2012./2013. gada Latvijas galda hokeja sezona, kuru ar izcīnītu ceturto vietu noslēdzis mūsu spēlētājs Edžus Kaņeps, kurš cīņā par bronzas medaļu ar 2:3 piekāpās Filipam Buhtujevam.

Kartera triālisti spēkojās Zviedrijā

Trīs velotriāla kluba Karters sportisti startēja Zviedrijas čempionāta pirmo divu posmu sacensībās, un labākos panākumus no viņiem izdevās gūt vecākajam no brāļiem Dermakiem – Ansim, kas izcīnīja pirmo un trešo vietu spēcīgākajā Elites grupā.

7.lpp.

Nepieciešams atjaunot Grinberga māju

Pēc ventspilnieka Ilgara Puškevica iniciatīvas, Ventspils dome atgriezusies pie jautājuma par mūsu tautieša Teodora Grinberga piemiņas iemūžināšanu. Tajā pašā laikā gandrīz 20 gadus pēc sprādziena pussabrukušā stāvoklī ir Grinberga māja Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: