LTV1 Dziesmu un deju svētkiem veltītajā pozitīvo emociju raidījumā „Lai top!”, izpildot Ērika Ešenvalda skaņdarbu „Dvēseles dziesma”, kopā ar Mārtiņu Rubeni uzstājās Ventspils jauktais koris „Kaiva” un kopdarbs vainagojās ar panākumiem, iegūstot skatītāju simpātijas.

Kora „Kaiva” diriģente Ginta Rūse saka: „Liels paldies Mārtiņam, ka ļāva mums ieskatīties savā dvēselē! „Kaiva” ir ieguvusi vienu draugu, bet Mārtiņam tagad ir 35 jauni draugi... Un liels, liels paldies visiem televīzijas cilvēkiem, kuri aizkadrā palīdz mums būt skaistiem un labskanīgiem!”

 

Video var noskatīties ŠEIT!

 

Pirmajā tiešraides raidījumā redzējām piecu dažādu jomu profesionāļus. Olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs kamaniņbraukšanā Mārtiņš Rubenis veidoja priekšnesumu ar Ventspils jaukto kori „Kaiva”, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars dejoja Ozolnieku senioru deju kopā „Ozolnieki”, Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra trupā iejutās atraktīvais spēkavīrs un pasākumu vadītājs Raimonds Bergmanis. Rīgas Tehniskās universitātes pūtēju orķestrī „SPO” muzicēja raidījumu „Ziemeļu puse” un „TE!” vadītāja Marta Selecka, bet Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska savas prasmes demonstrēja vēju pilsētas folkloras kopā „Atštaukas”.

 

Uzstāšanos vērtēja gan skatītāji, telefonbalsojumā nosakot radošāko un skaistāko sniegumu, gan arī eksperti - XXV Dziesmu un XV Deju svētku režisors Uģis Brikmanis, Deju svētku virsvadītāja, horeogrāfe Ilze Mažāne, Dziesmu svētku virsdiriģents un viens no Noslēguma koncerta idejas autoriem Ivars Cinkuss, kļūdami par dalībnieku un televīzijas skatītāju padomdevējiem un dodot padziļinātu ieskatu svētku repertuārā, vēsturē un tradīcijās.

 

Par sirsnīgu noskaņu rūpējās raidījuma vadītāji – atraktīvā televīzijas personība, balvas „Žurnālistikas cerība” ieguvējs Renārs Zeltiņš un šarmantā žurnāliste Eva Ikstena – Strapcāne.

 

Raidījums „Lai top!” dod iespēju gūt priekšstatu par XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku tapšanas procesu - repertuāru un dalībniekiem visā Latvijā! Kopā ar dziedātājiem, dejotājiem, pūtējiem un folkloras kolektīviem svētku repertuāru apgūst 20 sabiedrībā zināmas personības un viedokļu līderi, parādot, ka gatavošanās process ir gan aizraujošs, gan arī grūts un pamatīgs.

 

Pozitīvo emociju raidījuma „Lai top!” mērķis nav sāncensība un salīdzināšana, bet gan kopības sajūta un svētku noskaņa, parādot tautas mākslas daudzveidību visā Latvijā! Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi dalībnieki – gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kuri savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus un, protams, ikviens televīzijas skatītājs īpašajos svētdienu vakaros.

 

Nākamajos raidījumos- 19., 26.maijā un 2.jūnijā –pirmssvētku prieku un lampu drudzi izdzīvos izdevēja Santa Anča, dziedātāji Emīls Balcers un Andris Baltacis, gastroenterologs Anatolijs Danilāns, televīzijas žurnālisti Dāvis Ernštreits un Jānis Geste, plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis, rakstniece Nora Ikstena, politologs Ivars Ījabs, režisors un aktieris Varis Klausītājs, dziedātāji Olga Rajecka un Žoržs Siksna, uzņēmēja un pedagoģe Laine Ligere - Stengrevica, bijusī Valsts Kontroles vadītāja Inguna Sudraba un autosportiste Karlīne Štāla, kā arī amatierkolektīvi - deju ansamblis „Pērle”, deju grupas „Vektors” un „Rotaļa XO”, Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, vīru koris „Frachori”, Ikšķiles jauniešu koris „Soare”, vīru kopa „Vilki”, Ogres pūtēju orķestris „Horizonts”, Jelgavas novada orķestris „Zelmeri”, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, mūzikas kapela „Hāgenskalna muzikanti”, jauniešu folkloras kopa „Kokle”, Liepājas Metalurgu tautas teātris, Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātris un Baltinavas dramatiskais kolektīvs „Palādas”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: