15. maijā plkst. 19.00 teātra nams "Jūras vārti" aicina kopā atzīmēt savas darbības 4. gadadienu, piedāvājot Latvijas Nacionālās operas mūzikas un sajūtu koncertizrādi "Cantando y amando".

Izrādes kaislību un emociju piepildītajā Astora Piacollas mūzikā, savu atklāsmi izdzīvos Latvijā augsti vērtēti izpildītājmākslinieki - tādi kā Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, saksafonists Oskars Petrauskis, vijolniece Svetlana Okuņa un citi brīnišķīgi mūziķi. Uzveduma lielais pārsteigums ir videomākslinieces Katrīnas Neiburgas daudzdimensionālā mūzikas un dejas vizualizācija.

 

Lielās mūzikas balvas 2012. laureāte - mūzikas un sajūtu izrāde ar "Cantando y amando" ir Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles monoizrāde. Tas ir sava veida ceļojums vēsturē un cilvēka dvēselē; kaismīgas atklāsmes un dziļas enerģijas piepildītais tēls paliek atmiņā uz ilgu laiku".

 

Šī izrāde ir Ilonas Bageles ilgi lolotas idejas iemiesojums. Instrumentālajā grupā spēlē pianiste Ilze Ozoliņa, kā arī akordeoniste Inita Āboliņa, saksofonists Oskars Petrauskis, vijolniece Svetlana Okuņa, čelliste Inga Sunepa, kontrabasists Miša Hairuļins, sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš.

 

„Tango ir pilsētas nakts auglis ar bohēmas smaržu - bezmiega nakšu klejojumi pa nomalēm, ostu, bāri, kafejnīcas, mūzika un mīlestība. Viss, ko cilvēki dara, kad viņiem nenāk miegs," intervijā žurnālam Rīgas Laiks teicis Orasio Ferrers, ko dzimtenē dēvē par Argentīnas Šekspīru, bet Latvijā pazīst kā Astora Pjacollas dziesmu vārdu autoru. „Es teiktu, ka tango ir kā gaisa skūpsts, kas tiešā veidā nekad nesasniedz adresātu."

 

Visiem koncerta apmeklētājiem dāvanā teātra nama "Jūras vārti" Drauga karte.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: