Dienvidkorejas producentu kompānija "The Directors" par savas topošās grāvējfilmas "My Way" ("Mans ceļš") vienu no nozīmīgākajām epizodes uzņemšanas vietām izvēlējusies Kurzemes puses Jūrkalnes skaisto Baltijas jūras krastu.

Kā stāsta filmas izpildproducents Miungs Čans Kangs, filmas veidotāji astoņu mēnešu laikā pabija 11 dažādās valstīs, to vidū Bulgārijā, Vācijā, Polijā, Serbijā, Horvātijā, Lietuvā un citviet, lai izvēlētos piemērotāko filmēšanas vietu Normandijas skatiem, un tieši Latvija ar savu skaisto dabu un brīnišķīgo Baltijas jūras piekrasti perfekti atbilda filmas veidotāju iecerei par Normandijas ainām, ziņo LETA.

Par vērienīgās Āzijas filmas uzņemšanas vietām kļūs arī Rīga, kas pārvērtīsies 1944.gada Berlīnē, un kino ciematiņš "Cinevilla", kas šajā filmā pārtaps par krievu ciematu.

Filmas režisors būs patlaban Āzijas tirgū vispopulārākais filmu režisors Džegjū Kans, kura pēdējā filma "Kara brālība" bija par Korejas karu 1953.gadā, un šo filmu Korejā noskatījās vairāk nekā 12 miljoni skatītāju.

Par pamatu režisora jaunajai filmai "My Way" ņemta patiesa Otrā pasaules kara laikā tapusi fotogrāfija, kurā redzams korejiešu kareivis, kurš ietērpts vācu armijas uniformā, stāstīja filmas izpildproducents. Fotogrāfija tapusi Amerikas kareivju pārņemtā Normandijā 1944.gadā. Izejot no vēsturiskās fotogrāfijas un balstoties uz citiem vēstures faktiem, izveidojies stāts par aziātu izcelsmes vīrieti Normandijā, kurš filmā tiek dēvēts par "korejiešu skrējēju".

Topošajā filmā būs divi galvenie varoņi - korejiešu izcelsmes karavīrs un japāņu karavīrs. Šie abi vīrieši dosies ilgā, nogurdinošā ceļojumā, un filmā atklāsies, kā šie divi cilvēki tiek galā ar savu pagātni un kā veido nākotni. Filma aprakstīs gan Otrā pasaules kara notikumus no Āzijas skatu punkta, gan saspīlētās Korejas un Japānas pagātnes attiecības.

Filmas izpildproducents informēja, ka galveno lomu atveidotāji šajā filmā būs savās valstīs nozīmīgi aktieri. Tāpat filmas komanda tiek veidota no savu nozaru profesionāļiem no Japānas, Korejas un Ķīnas.

Filmai "My Way" ir lielākais budžets Korejas filmu uzņemšanas vēsturē - 20 miljoni eiro (14 miljoni latu).

Filma "My Way" pie skatītājiem varētu nonākt nākamā gada decembrī. Ar topošo filmu būs iecerēts iepazīstināt pēc iespējas plašāku skatītāju loku, tādēļ to plānots izplatīt Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā un Japānā.

"Ar šo filmu mēs vēlamies uzrunāt visu pasauli. Filmas vēstījums ir, ka ikviens ir kara upuris un karam nav vietas pasaulē ne tagad, ne arī kādā citā laikā," sacīja filmas izpildproducents.

Filmas producējošā kompānija ir "The Directors" no Dienvidkorejas, bet Latvijā filmas producēšana norisinās sadarbībā ar SIA "Film Angels Studio" un tās izpildproducentu Tomasu Makaru.

Makaras žurnālistiem stāstīja, ka Latvijā filmēšanas darbi iecerēti 24 dienas, bet līdz tam ir jāsagatavo filmai nepieciešamās dekorācijas. Filmas vajadzībām no Latvijas puses būs jāsarūpē dažādas lietas, to vidū arī amerikāņu tanki un militārie kravas kuteri, kādu pie mums nav, tādēļ tiek meklētas iespējas, kur vajadzīgos materiālus varētu dabūt. No Anglijas tiks vesti militārie kuteri, kurus savulaik filmas vajadzībām izmantojis arī populārais režisors Stīvens Spīlbergs.

Filmas uzņemšanas darbi Latvijā būs vērienīgi, jo Jūrkalnē masu skatu kadru filmēšanā katru dienu tiks iesaistīti 300 cilvēku, bet filmēšanai Rīgā dalībnieku skaits būs pat vēl lielāks.

Paredzēts, ka novembrī masu skatu dalībnieki un kaskadieri no Latvijas dosies uz Koreju, lai piedalītos filmas uzņemšanā. Otrā grupa ar dalībniekiem no Latvijas uz filmas uzņemšanas vietu dosies decembra beigās. Latvijā filmas uzņemšanas darbi sāksies ne vēlāk kā nākamā gada aprīlī.

Vairāk lasi rītdienas laikrakstā "Ventas Balss", kur atklāsim kam piederošajā privātīpašjumā filmēšana notiks un kāds ieguvums būs Jūrkalnei un visam novadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: