Pēc 6. vidusskolas veiksmīgā starta „Socioloģijas un kultūrizgītības asociācijas” rīkotajā konkursā „Latvijas Kultūras kanons 21. gs. jaunietim” finālā, kas notika Latvijas Kultūras akadēmijā, Ventspils kulturoloģijas pedagogi nolēma noskaidrot, kas ir Ventspils kultūras kanons dažādās jomās.

Lai aizstāvētu savu skolu godu, dalībnieki devās uz Pārventas bibliotēku. Uz pasākumu bija ieradušies skolēni no 6 skolām (Ventspils 1. ģimnāzija, 6. vidusskola, Vakara vidusskola, 2. vidusskola, 4. vidusskola, 3. vidusskola). Konkursa laikā katra no sešām komandām izlozēja vienu jomu, kurā viņiem bija jāizvēlas vismaz trīs kultūras kanoni un stundas laikā jāsagatavo prezentācija. Konkursā tika noskaidroti kanoni literatūrā, sportā, vizuālajā mākslā, mūzikā, arhitektūrā un tautas tradīcijās.

 

Konkursantiem viņu izvēlētos kanonus bija daudzpusīgi jāparāda. Nācās pierādīt ne vien kanona nozīmību un dzīvotspēju, bet arī jārod veids, kā prezentēt izvēlēto kanonu ārzemniekiem un jāsaskata iespēja, kā ar to varētu nopelnīt reālu naudu. Skolēniem veiksmīgi izdevās pamatot tādas vērtības, kā Kristīnes Ulbergas literāros darbus, Pārventas bibliotēkas arhitektūru, Daiņa Kūlas sasniegumus sportā un Maldas Pornieces skaistos mākslas darbus.

 

Ņemot vērā, ka katrai komandai bija ļoti atšķirīgas prezentācijas, konkursa žūrija nolēma neizdalīt pirmās trīs vietas, bet gan piešķirt dažādas nominācijas, un ar Ventspils Izglītības pārvaldes sarūpētām balvām, sveica visus konkursa dalībniekus.

 

Konkursa gaitā jauniešiem tika dota iespēja uzzināt daudz jauna par savu pilsētu, kā arī rūpīgi padomāt, kādas ir tās vērtības, kas būtu jāsaglabā nākamajām paaudzēm un nedrīkstētu tikt aizmirstas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: