Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Augšanu apstādināt nav iespējams

Siltumnīcā krāšņi zied atraitnītes, petūnijas, begonijas, pelargonijas un citas vasaras puķes. Pavasaris šogad aizkavējies tik ļoti, ka puķes, ko parasti stādīja ārā maija sākumā, tagad dobēs varēs dēstīt labi ja maija beigās jūnija sākumā – uzskata Nils Taube no stādu audzētavas Sarmas 7.

Namīpašniekiem piešķirs atlaides

Pilsētas dome izskata iespēju piešķirt nekustamā īpašuma nodokļu atlaides privātmāju īpašniekiem. Atlaides lielums būs atkarīgs no piegulošās koplietošanas teritorijas platības.

 

2.lpp. Viedoklis: „Lai put un izput!”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.
«Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs dikti nasks izpildīt uzdevumus, kurus viņam devuši partijas sponsori, bet pavisam gauss, kad jārisina patiešām aktuālas problēmas, kas saistītas ar viņa pārraudzīto nozari.»

3.lpp.

Pie mums atbraucis Daugavpils teātris

Ventspils publika otrdien pirmo reizi varēja novērtēt Daugavpils teātri, kas bija atvedis Raimonda Paula mūziklu Dāmu paradīze. Šis profesionālais kolektīvs bija pēdējais Latvijā, ar kuru Ventspils dome parakstīja sadarbības vienošanos.

Policija palīdz pakritušiem sirmgalvjiem

Pašvaldības policijai aizvakar nācies palīdzēt neierasti lielam skaitam uz ielas pakritušu cilvēku. Pārsvarā tie bijuši sirmgalvji.

 

4.lpp.

Māte nolēmusi tiesāties ar dēlu

Valmieras ielā 9 a dzīvojošā Irēna Ķēniņa ir nemierā ar sava pieaugušā dēla rīcību. Māte uzskata, ka Aldis izmētājis viņas mantas un uzsūtījis policiju.

Ieradās ķeksīša pēc

Tā arī neatrodot laiku solītajai vizītei Ventspilī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadība atsūtīja savus padotos, kas neko neizlemj.

 

5.lpp. Vide. Labais stils putnu bildēšanā

Ventspils 1. pamatskola nes Latvijas ekoskolas vārdu, tāpēc vides lietām šajā mācību iestādē tiek pievērsta īpaši liela vērība. Turklāt pasākumi un norises ir interesantas, ar tālejošu jēgu – veidot jaunajā pilsonī izpratni par dabu. Lai saprastu, cienītu un saudzētu, daba ir jāpazīst. Putnu dienu noslēguma pasākums veltīts putnu iepazīšanai – caur putnu vērotāja un fotogrāfa Visvalža Šteinberga stāstījumu un fotogrāfijās notvertajiem mirkļiem.

6.lpp. Sports. Volejbolistiem 1. līgas zelts

«Čaļi to bija pelnījuši. Kas var būt baudāmāks par uzvaru izšķirošajā finālspēlē!» pēc izcīnītajām Latvijas volejbola 1. līgas zelta godalgām pirmajos iespaidos dalās VK Ventspils treneris Edgars Zviedrāns.

BK Ventspils pusfinālā spēlēs ar Valmieru

Savus pretiniekus Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas pusfinālā uzzinājuši BK Ventspils basketbolisti – viņi tajā tiksies ar BK Valmiera, kas ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām ar 2:1 pieveica Latvijas Universitāti.

Macukam trešais Baltijas kauss

Ar uzvaru Baltijas jūras Izaicinājuma kausā jauno motokrosa sezonu sācis Rodeo līderis Toms Macuks. Viņš uzvarēja gan Igaunijas, gan Latvijas posma sacensībās, tādējādi jau trešo gadu pēc kārtas triumfējot Baltijas kausa izcīņā.

7.lpp.

Patriotismu slīpē mākslu dienās

Ventspils 6. vidusskolā jau vairākus gadus tiek atzīmēta Valodu un mākslu nedēļa. Šogad tai izvēlēta tēma Daudzkrāsainā Ventspils.

Ventspilī šauj jau piecus gadus

Ir apritējuši jau pieci gadi, kopš Ventspilī izveidota šautuve. Arvien biežāk šaušanas prasmes vēlas apgūt civilpersonas.

Saulītē sporta laukums būs vēlāk

Visos pilsētas bērnudārzos uzsākti sporta laukumu būvniecības darbi, savukārt pirmsskolas izglītības iestādē Saulīte to pagaidām nebūvēs, jo te nākotnē paredzēti lielāki ieguldījumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: