Ventspilī aptuveni 300 bērniem un jauniešiem vasaras brīvlaikā būs iespējams piedalīties nodarbinātības pasākumā, ko finansē Ventspils pašvaldība. Šim mērķim šogad no pašvaldības budžeta atvēlēti 63 000 latu.

Darbam vasaras brīvlaikā var pieteikties skolēni no Ventspils pilsētā deklarētām ģimenēm, kuri ir vecumā no 13 līdz 19 gadiem, 2012./2013. mācību gadā ir mācījušies vispārizglītojošā skolā vai profesionālās izglītības iestādē un atbilst kādai no sociāli mazaizsargātām iedzīvotāju grupām - bērni no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, bāreņi, kā arī bērni no daudzbērnu ģimenēm. Tāpat darbam vasarā var pieteikties skolēni, kuriem 2012./2013. mācību gada otrajā pusgadā ne mazāk kā vienu mēnesi ar skolas direktora rīkojumu ir piešķirtas brīvpusdienas. 

Kā informēja Ventspils Izglītības pārvaldes skolēnu nodarbinātības pasākuma koordinatore Lāsma Rutkovska, šogad ieviests arī kāds jauninājums - darbam vasaras brīvlaikā var pieteikties arī studenti vecumā līdz 24 gadiem, kuri ir no daudzbērnu ģimenēm. Gan pašam studentam, gan viņa vecāku ģimenes dzīvesvietai jābūt deklarētai Ventspils pilsētā.

No 2. maija skolās pie klašu audzinātājiem un sociālajiem pedagogiem būs iespējams saņemt iesnieguma anketas, kuras vecākiem jāaizpilda, lai pieteiktu savus bērnus darbam vasaras brīvlaikā.

Skolēnu nodarbinātības projekts tiks īstenots jūnijā, jūlijā un augustā, katrs no pasākumā iesaistītajiem skolēniem varēs strādāt vienu mēnesi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: