Noslēdzoties eseju konkursam „Vēstule izrādes apmeklētājam”, teātra namā „Jūras vārti” tika sumināti Ventspils skolu audzēkņi - aktīvākie izrāžu apmeklētāji, pasniegtas individuālās balvas, kā arī konkursa Lielā balva – iespēja izmantot autobusu klases ekskursijai.

Apkopojot eseju konkursa 2. kārtas rezultātus latviešu plūsmas skolu grupā par labākiem tika atzīti Annas Leles, Adrijas Ēdeles un Rēzijas Ēķes darbi. Savukārt konkursa Lielo balvu ieguva Ventspils 1. ģimāzijas 9.a klase, skolotāja Tamāra Tropa un 3. vsk. 12. klase, skolotāja Ramona Vagale.

 

Lai veicinātu radošo darbību un vērtību apzināšanos, kā arī mudinātu gados jaunu auditoriju apmeklēt profesionālo teātru viesizrādes, pagājušā gada nogalē teātra nams „Jūras vārti” izsludināja eseju konkursu Ventspils jauniešiem. Konkursa nolikums paredzēja gan individuālās balvas labākajiem eseju rakstītājiem, gan Lielo balvu aktīvākajiem izrāžu apmeklētājiem. Sacensībā par eseju konkursa Lielo balvu pusgada garumā iesaistījās gandrīz visu Ventspils vidusskolu skolēni, kā arī Ventspils Tehnikuma audzēkņi. Jaunieši aktīvi apmeklēja teātra izrādes, rakstīja esejas un dalījās pārdomās par redzēto. Abās konkursa kārtās kopumā tika iesniegtas sešdesmit esejas. Darbus vērtēja kompetenta žūrijas komisija – Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste, teātra nama „Jūras vārti” administratīvā direktore Maija Feldmane, teātra nama „Jūras vārti” mūzikas un mākslas projektu vadītāja Iveta Ērkšķe, kā arī rakstniece Maira Asare.

 

Eseju konkursa norisi atbalstīja Ventspils Olimpiskais centrs un PSIA „Ventspils Reiss”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: