Ventspils slimnīca, pateicoties piesaistītajam Eiropas Savienības finansējumam, iegādājusies jaunas medicīniskās iekārtas, kas ļaus mediķiem strādāt ar mūsdienīgākām tehnoloģijām, tādējādi labāk palīdzot pacientiem.

Ir iegādātas četras jaunas medicīniskās iekārtas – ultrasonogrāfs, anestēzijas iekārta, dzemdību galds, kā arī iekārta laparoskopisko operāciju veikšanai, kas patlaban ir vienīgā šāda līmeņa un modeļa iekārta Latvijā. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova informē, ka par iekārtām kopumā samaksāti 108 tūkstoši latu, no kuriem 85% sedzis piesaistītais ES struktūrfondu finansējums.

Vērienīgais ES līdzfinansētais projekts paredzēja ne tikai slimnīcas infrastruktūras uzlabošanu, bet arī medicīnisko tehnoloģiju atjaunošanu.

 

«Tādējādi mēs esam modernizējuši ne tikai slimnīcas vidi, bet arī pilnveidojuši ārstniecības un diagnosticēšanas iespējas mūsu pacientiem,» gandarīta ir Širova.

Slimnīcas vadītāja atgādina, ka ES projekta ietvaros Ventspils slimnīcā tika rekonstruēts trešais stāvs, kurā atrodas ginekoloģijas nodaļa, acu slimību nodaļa un ausu, kakla un deguna slimību nodaļa, vienlaicīgi izveidojot arī sterilizācijas nodaļu. Tāpat rekonstruēta bērnu nodaļa, kas mazajiem pacientiem ļauj ārstēties krietni mājīgākā vidē. No Patversmes ielas uz jaunizbūvēto ēku slimnīcas kompleksā pārcelta patoloģiskās anatomijas nodaļa ar morgu. Turklāt par ES finansējumu izdevies izdarīt pat vairāk, nekā sākotnēji plānots. Rīkojot iepirkumus, slimnīca ieekonomējusi finansējumu, kas ļāvis rekonstruēt un plašākās telpās izvietot arī reanimācijas nodaļu.

 

Attiecībā uz ieguldījumu Ventspilī viss ES projekta finansējums jau ir apgūts. Tagad atlicis darbs slimnīcas Talsu filiālē, kur patlaban notiek jaunas slimnīcas ēkas būvniecība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: