Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Galvā rēķina visātrāk Latvijā

Centra sākumskolas 3. b klases audzēknis Edgars Borherts savā vecumā grupā ir pats ātrākais rēķinātājs visā valstī – šādu apliecinājumu viņš guvis, piedaloties lefo.net organizētajās sacensībās. Nu Edgaram būs sevi jāpierāda starptautiskā līmenī.

Labākais inovatīvais uzņēmums nozarē

Ventspils novada lielākais uzņēmums SIA Kurekss atzīts par labāko meža nozarē pagājušajā gadā inovatīvās uzņēmējdarbības jomā. Uzņēmumam pasniegta ikgadējā Zemkopības ministrijas balva Zelta čiekurs, noslēdzot ražotnes atjaunošanas pirmo posmu. Zāģmateriālu ražošanas atjaunošanā pēdējos divos gados ieguldīts aptuveni 10 miljoni latu.

2.lpp. Viedoklis: „Ielāpu politika”, laikrakstā «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«Ik gadu, atvēlot ceļam vien kapeiciņas, bet ne to naudu, ko autobraucēji ceļa nodokļos un akcīzes nodoklī par degvielu samaksājuši, veiksmes stāts uzbūvēts uz šaubīgiem pamatiem. Un ceļi kā caurās un lāpītās zeķes ir tikai pirmie nodevīgie liecinieki, kas apgāž Dombrovska veiksmes stāstu.»

3.lpp.

Palīdzēsim mazajam Emīlam

Kurzemes Nieru fonds lūdz iedzīvotāju atbalstu mazam, mīļam puisītim – 6 mēnešus vecajam Emīlam Padrevicam, kuram ir smaga nieru slimība un tāpēc vitāli nepieciešama īpaša zīdaiņu pārtika.

Emīlam varat palīdzēt, ziedojot līdzekļus īpašās zīdaiņu barības iegādei:

Kurzemes Nieru fonds,

reģ. nr: 40008200462,

juridiskā un fiziskā adrese:

Peldu iela 3, Ventspils, LV-3601,

bankas konts: LV49BATR0051J02895100

SWIFT: BATRLV2X

vai

ziedojumu kastītē

nefroloģes Lindas Mičules privātpraksē, Peldu ielā 3 (pieņemšanas laikos);

veikalā Zaļais namiņš, Ganību ielā 2 (ieeja no Platās ielas).

Ventspils pusē notiek slepenas mācības

Mūspusē šodien notiek slepenas mācības – lidināšoties helikopteri, pietauvošoties kuģi un darbošoties cilvēki formās.

Ceļi brūk un bruks

Beidzot laika apstākļi ļauj sākt bedrīšu lāpīšanu uz ceļiem. Diemžēl gan šogad, gan nākamajā gadā vērienīgāki būvdarbi ies secen un būtiski uzlabojumi uz vietējiem un reģionālās nozīmes ceļiem nav gaidāmi. Valdības konsolidācija tos novedusi līdz kritiskam stāvoklim, un arī Eiropa turpmāk atsakās tiem piešķirt naudu. Ceļu stāvoklis liek ironizēt par Latvijas «veiksmes stāstu».

4.lpp. Darbs un nauda. Vairāk cieš mazo algu saņēmēji

Latvija joprojām ir starp tām Eiropas valstīm, kurai darbaspēka nodokļa nasta ir vienu no smagākajām. Eksperti uzskata, ka nodokļu samazināšana darba resursiem veicinātu ienākumu pieaugumu Valsts kasē.

5.lpp. Intervija. Krāsaini sapņi mūzikas skaņās

Zēna gados ANDRI GRIGALI saistīja daudzas lietas, tomēr viņš izvēlējās mūziku un iemācījās pūst trompeti, pēc tam – spēlēt basģitāru. Sestdien Andris būs namatēva lomā, jo notiks Mūzikas skolas 85. dzimšanas svinības. Viņš šo mācību iestādi vada astoņus gadus.

6.lpp. Sports. Žolnerovičam Latvijas rekords maratonā

Mūsu labākais garo distanču skrējējs Valērijs Žolnerovičs Vīnes maratonā labojis gandrīz 18 gadus veco Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Aleksandram Prokopčukam.

Honda arī otrreiz pieveic Monarhu

Latvijas telpu futbola čempionāta sērijā par bronzas medaļām otro panākumu guvuši mūsu Hondas futbolisti, kas savā laukumā ar 4:2 pieveica Rīgas Monarhu. Sērijā līdz trīs uzvarām mūsējie tagad izvirzījušies vadībā ar 2:0.

Riteņbraukšana sākas Piedzīvojumu parkā

Šīs nedēļas nogalē tiks dots starts jaunajai MTB velomaratona sezonai, kuras pirmā VIVUS.LV MTB maratona posma sacensības tiks aizvadīts Ventspils Piedzīvojumu parkā.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības...

2003. gads... Velotriālists Kristaps Skudra pievārēja Preses nama 510 pakāpienus. Pirms Lieldienām vairākos masu medijos parādījās informācija, ka vairākkārtējais Latvijas čempions velotriālā Kristaps Skudra gatavojas uzbraukt (uzlēkt) uz Latvijas televīzijas (LTV) ēkas jumta. Kristaps gribēja uzbraukt pa LTV 511 pakāpieniem ar speciāli piemērotu velosipēdu. Taču LTV atteikuma dēļ nācās mainīt iecerētā pasākuma norises vietu. Triālists konsultējās ar vairāku Latvijas augstāko ēku pārvaldniekiem, taču, ņemot vērā pasākuma specifiku, saņēma noraidījumus. Vienīgā pieņemamā ēka izrādījās Preses nams. Kristaps pieveica 510 ēkas pakāpienus un pēc tam demonstrēja atsevišķus triāla elementus uz ēkas jumta. Kristaps ir ne tikai triālists, bet arī Ventspils Augstskolas ceturtā kursa students.

Ventspilnieku receptes. Pilsētas dārznieces ZAIGAS BRUNAVAS

PAVASARĪGAIS MAKARONU ĒDIENS

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: