Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") uzskata, ka viņam ir pamats izteikt noraidījumu jebkuram Administratīvās tiesas tiesnesim Latvijā.

Šādu viedokli Lembergs preses konferencē pamatoja ar to, ka Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība pirms vairākiem gadiem par viņu paudusi negatīvu nostāju.

Administratīvajā rajona tiesā Liepājā 8. maijā plānots skatīt administratīvo lietu, kas ierosināta pēc Lemberga pieteikuma, ar kuru viņš prasa atcelt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas

"Ņemot vērā, ka [..] Administratīvās tiesas tiesnešu organizācija pirms vairākiem gadiem par mani personīgi ir paudusi klaji negatīvu nostāju, tad līdz ar to es saprotu, ka visa līmeņa administratīvās tiesas tiesnešiem es esmu melnajā sarakstā. Es viņiem neesmu simpātisks, līdz ar to administratīvajā tiesā man izredzes uzvarēt ir ļoti stipri apšaubāmas," uzskata Lembergs.

"Protams, ir jautājums, vai Latvijas administratīvā tiesa šobrīd var skatīt jebkuru lietu saistībā ar mani, jo pret mani ir vērsušies visi tie tiesneši, kas sastāv administratīvās tiesas tiesnešu biedrībā. Faktiski man ir pamats noraidīt jebkuru administratīvās tiesas tiesnesi, jo viņš ir paudis personīgu nostāju pret mani, līdz ar to tiesa nevar būt objektīva un ir politiski motivēta," piebilda Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: