Pasaules jaunatnes čempionātā svarcelšanā, kas norisinājās Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā, divus Latvijas rekordus labojusi Rebeka Koha, bet savam iznācienam Eiropas čempionātā Albānijā vēl gatavojas Artūrs Plēsnieks.

Koha pasaules jaunatnes čempionātā startēja svara kategorijā līdz 44 kilogramiem, kurā spēkiem mērojās 29 dalībnieces. Ļoti sekmīgs starts mūsu sportistei padevās pirmajā disciplīnā – raušanā. Tajā viņa tika galā ar visiem pieteiktajiem svariem – 60, 62 un 64 kilogramiem. Turklāt pēdējais svars reizē bija arī gan jauns sportistes personiskais, gan Latvijas rekords, kas viņai noslēgumā deva augsto ceturto vietu.

Arī grūšanā Kohai izdevās sasniegt teicamu. Ar pirmo pieteikto svaru 70 kg viņa veiksmīgi tika galā, bet ar 73 kg tik labi vairs neveicās, jo to pievarēt izdevās vien ar otro piegājienu, kas noslēgumā viņai nodrošināja astoto vietu. Divu disciplīnu summā Koha ar 137 kg, kas ir arī jauns Latvijas rekords, ierindojās augstajā sestajā vietā.

Tirānā (Albānija) norisinās Eiropas čempionāts svarcelšanā, kurā jau startējis mūsu sportists Ulvis Bērzons (svara kategorijā līdz 69 kg). Diemžēl sacīkstes ventspilniekam nebija no veiksmīgākajām, jo jau pirmajā vingrinājumā Bērzons guva traumu un no tālākām sacensībām bija spiests izstāties.

Eiropas čempionātā piedalīsies arī mūsu šī brīža labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, kurš startēs sev ierastajā svara kategorijā līdz 105 kg. Plēsnieka starts paredzēts rīt no plkst. 21.30, ko tiešraidē translēs arī Eurosport kanāls.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Eiropas čempionātā mūsu svarcēlājs izcīnīja augsto piekto vietu, raušanā tiekot galā ar 170, bet grūšanā – ar 211 kilogramiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: