Ļoti bieži teātra nama apmeklētāju vidū var manīt ģimenes, tostarp arī Aigo Gūtmani (Latvijai un Ventspilij) un viņa dzīvesbiedri Anitu.

Gūtmaņi ir vieni no tiem, kuri iepazīstas praktiski ar visiem Jūras vārtu piedāvājumiem – gan izrādēm, gan koncertiem, gan izstādēm –, ikreiz atrodot ko vērtīgu. Viņuprāt, mākslas uzdevums ir ļaut cilvēkiem patīkami atpūsties, lai pēc tam atkal varētu ražīgi strādāt.

Anita: – Par aktīvu kultūras dzīves baudītāju kļuvu jau skolas laikos, kad mana ģimene apmeklēja dažādus kultūras pasākumus. Tagad šo skaisto tradīciju turpinu kopā ar vīru. Nu uz visu skatos citām acīm, bet interese nav zudusi.

 

Aigo: – Es vēl atceros, kā bērnībā, man bija kādi pieci seši gadi, skatījos leļļu teātra izrādes. Tas bija liels piedzīvojums!

 

Anita: – Savukārt tagad no spilgtākajiem teātra namā apmeklētajiem pasākumiem visvairāk atmiņā palicis Intara Busuļa un grupas Labvēlīgais tips jubilejas koncerts. Es nepazinu Ventspils publiku: Labvēlīgā tipa mākslinieki tā iekustināja skatītājus, ka bija prieks skatīties!

 

Aigo: – Mēdzam izvēlēties arī blūzu, ko iecienījuši mūsu draugi.

 

Anita: – Runājot par izrādēm, agrāk, kad bija jābrauc uz Rīgu, ļoti vērtējām, kuru no tām apmeklēt, bet tagad, kad māksla nāk pie mums, skatāmies ļoti daudz. Apmeklējam praktiski visas izrādes. Aizvien atceros monoizrādi Vectēvs un Vili Daudziņu, jo viņš, manuprāt, turpina vecākās paaudzes aktieru tradīcijas. Patīkami pārsteidza arī Ziedonis un Visums un talantīgais aktieris Kaspars Znotiņš. Par lielu veiksmi uzskatu Liepājas teātra sadarbību ar režisoru Džilindžeru, viņa iestudētās izrādes vienmēr ir labas!

 

Aigo: – Jā, Liepājas Killera dienasgrāmata bija laba, arī Valmieras teātris nav pievīlis. Simpatizē tas, ka valmierieši labprāt iestudē klasiku, piemēram, Blaumani, kas mums atgādina latvisko vērtību un labas valodas nozīmi. Bet teikšu godīgi – ir bijusi kāda viesizrāde, no kuras aizgāju pēc pirmā cēliena, nesagaidījis beigas. Tieši tādēļ vispirms ir svarīgi iepazīties ar izrāžu anotācijām un citu skatītāju viedokļiem.

 

Anita: – Jā, bet savs viedoklis tev būs tikai pēc tam, kad būsi apmeklējis pasākumu, tāpēc ir vērts doties uz teātra namu! Eju turp arī tādēļ, ka, apmeklējot pasākumus, varu atpūsties. Esmu mudinājusi arī citus ventspilniekus pārvarēt kūtrumu un doties uz Jūras vārtiem.

 

Aigo: – Mēs pasākumus parasti apmeklējam kopā ar draugiem, esam tāds neliels pulciņš. Pēc tam praktiski vienmēr vēl pasēžam pie vīna glāzes vai kafijas un pārrunājam, kas kuram paticis. Es augstāk vērtēju tās izrādes, kurās man ir skaidrs, kas notiek. Patīk komēdijas, jo tad varu atpūsties no saspringtā darba ritma.

 

Anita: – Lai nebūtu jākavē laiks, biļetes parasti pērkam internetā. Apmeklējot pasākumus, var redzēt lielākus un mazākus autobusus, cilvēki brauc šurp no visas Kurzemes, un tas priecē! Priecē arī tas, ka starpbrīžos var apskatīt dažādas izstādes. Teātra namā ir, ko darīt!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: