Nerimst kaislības ap eksprezidenta Valda Zatlera superdārgo dzīvokli. Eksperti atzīst, ka par to ir pārmaksāts, tikmēr Aivars Lembergs piedāvā krietni lētākus variantus Ventspilī.

Nupat sabiedrību satricinājis fakts, ka bijušajam valsts prezidentam Valdim Zatleram par pusmiljonu latu iegādātajam dzīvoklim Rīgā, Elizabetes ielā vēl ir nepieciešams 80 tūkstošu latu vērts remonts. Ziņu portālos parādās tūkstošiem sašutušu cilvēku komentāri par neadekvāti augstajām izmaksām.

 

Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs vienmēr bijis praktisks un piedāvā Zatleram iegādāties dzīvokli, bet vēl labāk māju Ventspilī. Pēc Lemberga aprēķiniem tas nodokļu maksātājiem ar visu remontu varētu izmaksāt tikai aptuveni 100 tūkstošus latu, tagadējo gandrīz 570 tūkstošu latu vietā – tātad teju sešas reizes lētāk. Kā piemēru domes priekšsēdētājs min smuku un jaunu māju Parka ielā, kas piedevām atrodas ekskluzīvajā piejūras zonā. Jāpiezīmē, ka sludinājumu portālā ss.lv par pieņemamām cenām piejūras zonā var atrast vēl dažas mājas. Piemēram, Kroņa ielā 340 kvadrātmetru liela māja ar 2000 kvadrātmetru lielu zemes gabalu maksā 77 tūkstošus latu.

 

Par Zatlera dārgo dzīvokli neizpratnē ir arī eksperti, uzskatot, ka bija iespējams iegādāties līdzvērtīgu dzīvokli par zemāku cenu.Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits ir sašutis par absurdo situāciju, ka pērkot dzīvokli nav ticis piesaistīts tirgus vērtēšanas speciālists, bet vienkārši izvēlēts lētākais no piedāvātajiem variantiem.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: