Piektdien Ventspilī ieradīsies Bulgāru delegācija no Svištovas pilsētas 10 cilvēku sastāvā. Delegāciju pārstāvēs pilsētas mērs un viņa vietnieks, Izglītības pārvaldes vadītāja, reģionālās izglītības inspekcijas priekšniece ar eksperti, kā arī pedagogi.

Svištova atrodas Bulgārijas Ziemeļos, tajā dzīvo aptuveni 30 000 iedzīvotāju. Bulgārijas pārstāvji Ventspili apmeklē COMENIUS Regio partnerības programmas projekta „Galvenās kompetences saskaņā ar Eiropas atsauces sistēmu un vietējo pašvaldību loma” ietvaros.

 

Ārzemju viesi Latvijā uzkavēsies no 15. līdz 20. martam. Vizītes laikā paredzēta daudzpusīga programma. Sestdien bulgāru delegācija viesosies Ventspils Jaunrades namā, kur apmeklēs planetāriju un observatoriju. Delegāti mācīsies gatavot Kurzemes nacionālo produktu „Sklandrausi”, apmeklēs Amatu māju un vakara noslēgumā baudīs Ventspils Jaunrades nama audzēkņu koncertu „Latvijā”.

 

Svētdien paredzēta ekskursija uz Rīgu, kur ārzemju delegācija apmeklēs mākslas muzeju „Rīgas Birža”, uzkāps Svētā Pētera baznīcas tornī, lai aplūkotu Rīgas panorāmu, kā arī apskatīs Vecrīgas arhitektūru.

 

Pirmdien plānota viesu dalība konferencē Ventspils 3.vidusskolā. Konferences tēma ir „Kompetences – mācīšanās rezultāts. Valsts un lokālā politika mūžizglītības jautājumos”. Pulksten 10:40 konferenci atklās Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis. Pirmdien delegācijai tiks piedāvāta iespēja apskatīt arī Pārventas bibliotēku.

 

Otrdien notiks mācību ekskursija Ventspils Tehnikumā, kuras laikā abu valstu pārstāvji dalīsies savā pieredzē tehnisko zinību apguves jautājumos. Vēlāk paredzēta arī ekskursija uz Bucher Schoerling Baltic, kā arī Democentra apmeklējums. Tajā pašā dienā delegātu komanda tiksies ar Ventspils pilsētas vadību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: