Šodien Ventspils tiesā izskatīja maizes ražotāja AS "Ventspils maiznieks" maksātnespējas lietu.

6. augustā "Ventspils maiznieks" Ventspils tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu. Iemeslus, kāpēc uzņēmums šādi nolēmis rīkoties, dažos vārdos neesot iespējams izstāstīt, bet kā galvenos iemeslus var minēt lielo nodokļu parādu valstij un konkurenci tirgū, ko "Ventspils maizniekam" ir grūtības izturēt, ziņo LETA.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka maksātnespējas procesam ir vairāki iespējamie scenāriji, bet atturējās prognozēt, kurš no tiem varētu realizēties. Teorētiski pastāv iespēja, ka pēc maksātnespējas pasludināšanas varētu lemt par uzņēmuma sanāciju - šāds scenārijs tika realizēts citā Ventspils uzņēmumā - Ventspils zivju konservu kombinātā -, kas, neskatoties uz maksātnespējas procesu, turpināja ražošanu.

Tomēr "Ventspils maiznieka" situācija ir pavisam atšķirīga, jo maizes cepšanai ir pavisam cita specifika nekā zivju konservu ražošanai - "Ventspils maiznieks" gatavo produkciju nevar ilgstoši uzglabāt. Pašlaik "Ventspils maiznieks" nestrādā, lielākā daļa no 100 uzņēmuma darbiniekiem izmanto bezalgas atvaļinājumu un ir saņēmuši brīdinājumu par atlaišanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: