Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šķeldas dūmi videi draudzīgi

Kreisā krasta iedzīvotāji pamanījuši, ka, pārejot uz jauno kurināmo, ir izmainījušies no katlumājas Brīvības ielā 38 skursteņa kūpošo dūmu krāsa un blīvums. Tomēr šķelda ir draudzīgāka apkārtējai videi nekā mazuts, apgalvo speciālisti.

Dokumentos vajadzēs mežģīt mēli

Valdība atzinusi par spēku zaudējušiem MK noteikumus, kas paredzēja ES vienoto valūtu latviešu valodā saukt un rakstīt eiro, bet tiesību aktos – euro. Šim lēmumam gan ir tikai formāls raksturs, un ikdienā sabiedrībā un publiskajā telpā joprojām varēsim lietot šī vārda latvisko formu.

2.lpp. Viedoklis: „Par cilvēku cenu”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ar patiesu nožēlu nākas noskatīties Dombrovska pašpārliecinātībā, kurš nekad nav neko ne redzējis, ne dzirdējis par paša parakstītajiem komandējumiem un līgumiem, kurš nevar komentēt sabiedrībā aktuālas problēmas pēc būtības, jo neko par tām nezina. Viņu interesē tikai Māstrihtas kritēriji un eiro zona.»

3.lpp.

ASV rekonstruē ugunsdzēsēju depo

ASV Bruņotie spēki finansē renovācijas darbus astoņos ugunsdzēsēju depo, tai skaitā Ventspilī. Tiek noliegts, ka šai labdarībai būtu saistība ar ASV Bruņoto spēku interesēm savā labā izmantot Latvijas teritoriju.

Notriec sirmgalvi un aizbrauc

Pagaidām nenoskaidrota automašīna uz gājēju pārejas notriekusi 85 gadus vecu sievieti. Sirmgalve sākotnēji no palīdzības atteikusies, taču vēlāk izrādījies, ka viņai lauzta kāja.

4.lpp.

Bagāts ar aptieku nebūsi, paēdis gan

Ugālniecei Valdai Plūksnai marts sācies ar jurģiem. Viņas aptieka tagad atrodas Rīgas–Ventspils šosejas otrā pusē, Mežrūpniekos.

Jau izlidojušas bites

Mūsu pusē bites pārziemojušas labi, liecina biškopju pirmie secinājumi pēc stropu apskates. Kaut termometra stabiņš pie mums vēl bieži noslīd zem 0ºC atzīmei, medus vācēju stropos sākusies pavasarīga rosība.

5.lpp. Budžets 2013. Pilsētnieku drošībai un kārtībai – miljons

Lai ventspilnieki un pilsētas viesi būtu drošībā un pilsētā tiktu ievērota sabiedriskā kārtība, pašvaldība šim mērķim šogad tērēs 1,2 miljonus latu.

Izdevumi videi palielināsies pusotru reizi

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pilsētas pašvaldība šogad paredzējusi pusotru reizi palielināt finansējumu vides aizsardzības pasākumiem. Pēdējos četros gados izdevumi šiem mērķiem gandrīz dubultojušies.

6.lpp. Sports. Agresīva serve sekmē pārliecinošu uzvaru

«Nav svarīgi, kādi un kas ir mūsu pretinieki, svarīgi ir tas, kādi esam mēs paši,» – ar šādu moto VK Ventspils volejbolistus cīņā sūta viņu galvenais treneris Edgars Zviedrāns.

Zeltu dalīs Arbo un Pērles

Noskaidroti Ventspils 11. kērlinga čempionāta finālisti. Par tiem kļuvuši šīs regulārās sezonas pirmās vietas ieguvēji Arbo kērlingisti, kas mērosies spēkiem ar trīskārtējām šī turnīra čempionēm Pērlēm.

Ogres barjera veiksmīgi pārvarēta

Īstu cīnītāju raksturu Latvijas telpu futbola čempionāta ceturtdaļfinālā parādījuši mūsu Hondas spēlētāji, kas arī otrajā spēlē prata atspēlēt divu vārtu deficītu un beigās izcīnīt uzvaru ar 4:2. Tas viņiem ļāva arī kvalificēties turnīra pusfinālam, kur viņu pretinieki būs Rabas telpu futbolisti.

 

7.lpp. Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: