Inčukalnā aizvadīts Baltijas un Latvijas čempionāts galda hokejā junioriem, dāmām, veterāniem un apvienotajām komandām.

Vispirms medaļu komplektus un ceļazīmes uz Pasaules čempionātu dalīja juniori, dāmas un veterāni. Jāatzīmē, ka Baltijas čempionāts notika pirmo reizi, tāpēc cīņas par pirmā čempiona titulu bija ļoti spraigas.

 

Pirmās pie hokeja galdiem stājās dāmas. Diemžēl jāsaka, ka starp dāmām par Baltijas čempiones titulu cīnījās tikai latviešu meitenes, jo nebija ieradušās ne lietuvietes ne igaunietes. Paralēli dāmas cīnījās arī par Latvijas čempiones titulu un ceļazīmi uz Pasaules čempionātu Latvijas izlases sastāvā. Pavisam startēja 12 dalībnieces no Inčukalna, Rīgas un Ventspils. Mūsu pilsētu pārstāvēja četras Jaunrades nama komandas spēlētājas – Baiba Dace Ozoliņa, Laima Kamzola, Paula Bože, Elēna Rācenāja.

 

Izslēgšanas spēlēs iekļuva abas Jaunrades nama komandas spēlētājas Baiba-Dace Ozoliņa un Laima Kamzola. Finālā sērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 3:1 pārāka bija Baiba, ceturto reizi kļūstot par Latvijas čempioni un pirmo reizi par Baltijas čempioni dāmu konkurencē.

 

Pēc dāmu izspēles, medaļas sāka dalīt veterāni. Ventspili pārstāvēja pieci vecmeistari. Jaunrades nama komandas godu aizstāvēja Aleksandrs Žernovojs, Guntis Ernšteins un Georgijs Semjonovs, bet Ventspils galda hokeja klubu Raimonds Īša un Dainis Zariņš.

 

Čempionāta izslēgšanas kārtā iekļuva trīs mūsu spēlētāji – Žernovojs, Ernšteins un Īša. Jaunrades nama komandas vadītājs Žernovojs finālā uzveica Īšu un arī ieguva iespēju pārstāvēt Latvijas izlasi Pasaules čempionātā, kas šogad norisināsies Norvēģijas pilsētā Stavengerā.

 

Junioru sacensībās Ventspili pārstāvēja desmit jaunie sportisti no kuriem līdz izslēgšanas kārtām gan nokļuva četri, vēlāk ierindojās no 5. līdz 8. vietai. Rūdolfs Kamzols ieņēma 5. vietu, Edžus Kaņeps 6. vietu, Eliāns Ēdelis 7. vietu, Jānis Zālīte – 8. vietu.

 

Sacensību otrajā dienā spēlētāji tikās atkal, lai noskaidrotu komandu turnīra uzvarētājus. Par Baltijas un Latvijas spēcīgāko komandu kļuva Inčukalna otrā komanda, kura finālā uzveica Skrundas komandu, bet Ventspils komandām šīs sacensības nebija tika veiksmīgas – tām 6., 7., 10. un 13. vieta.

 

Jau pēc divām nedēļām Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētāji dosies uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, lai piedalītos Pasaules kausa 5.posma sacensībās ''Maskavas kauss 2013''. Šīs sacensības ir lielākās un prestižākās visā galda hokeja sezonā. Turnīra balvu fonds ir 10 000 ASV dolāri un patreiz šim turnīram ir pieteikušies vairāk par 200 dalībniekiem, ieskaitot visus šā brīža pasaules elites spēlētājus ar pasaules čempionu Oļegu Dmitričenko priekšgalā.

 

Latvijas sportistiem ir labas izredzes uz augstiem rezultātiem, jo pasaules reitingā Ventspils Jaunrades nama galda hokeja klubs ieņem augsto 20. vietu starp 287 klubiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: