Izcīnot uzvaru saspringtā galotnē pār "Šiauliai" komandu ar rezultātu 87:80, "Ventspils" vienība pēc gada pārtraukuma atgriezās Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfinālā.

Apskati foto!

Abu komandu pirmā spēle Šauļos trešdien noslēdzās ar trīs punktu pārsvaru mājiniekiem (81:78). Tas nozīmēja, ka ventspilniekiem savā laukumā jāizcīna uzvara ar vismaz četriem punktiem, lai nodrošinātu dalību „Final Four” turnīrā.

Jau pirmās pusotras minūtes laikā Alijevs tika pie diviem pārkāpumiem. Tieši pret Alijevu palicis viens pret vienu, Timma pēc apspēlēšanas ar muguru izvirzīja ventspilniekus vadībā pirmo reizi (7:6). Šauļiem pirmos deviņus punktus guva bijušais Štelmahera audzēknis „Perlas” komandā Samens. Mājinieki izteikti spēlēja uz groza apakšu, regulāri iespēlējot Timmam, Meieram vai Bērziņam. Divas ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām Laksa ar pirmo ventspilnieku precīzo trijnieku mačā panāca 18:17, bet kopumā ceturtdaļa aizritēja bez lieliem izrāvieniem. Pēc desmit spēlētām minūtēm 25:23 par labu mājiniekiem.

Otro ceturtdaļu ventspilnieki sāka, pēc kapteiņa Akseļa Vairoga metiena pirmo reizi mačā sasniedzot minimāli nepieciešamo pārsvaru (27:23). Otrajai ceturtdaļai esot pusē, tablo vēstīja jau divas reizes lielāku pārsvaru (37:29). Laksam no soda metienu līnijas gūstot savu desmito punktu, arī „Ventspils” komanda pirmo reizi sasniedza desmit punktu pārsvaru (39:29). Tomēr izrāviens puslaika izskaņā ļāva Šauļiem atkal samazināt starpību līdz trim punktiem (41:44). Laksas produktivitāte pirmajās 20 minūtēs (15 punkti) un metiens no apakšas caurgājienā puslaika pēdējā sekundē ļāva kurzemniekiem lielajā pārtraukumā doties pie plus pieci (48:43).

Otro puslaiku ar četriem punktiem pēc kārtas sāka viesi, samazinot starpību līdz minimumam, un cīņa par iniciatīvu spēlē varēja atsākties. Drīz pēc uznākšanas laukumā ceturto piezīmi cīņā par uzbrukuma bumbu saņēma Meiers, ātri vien atkal nonākot uz rezervistu soliņa.Pēc četriem precīziem tālmetieniem pēc kārtas sešas minūte slīdz ceturtdaļas beigām Laksa pirmo reizi aizmeta garām no talās distances. Spēlējot ar īsāku sastāvu (groza apakšā Bērziņš un Timma), kurzemnieki sāka vairāk uzbrukt no distances, bet pārsvaru izdevās turēt pietiekamu (55:49 ceturtdaļas vidū). Turpinājumā rezultāts auga aizvien lēnāk, cīņa kļuva asāka, un aizvien biežāk tika fiksētas piezīmes, tostarp tehniskā Štelmaheram. Pirms pēdējām desmit minūtēm 63:57 „Ventspils” labā.

Noslēdzošajā ceturksnī ventspilnieku precizitāte metienos no distances vairs nebija tāda, kā pirmajā puslaikā, taču ar labu darbību savā laukuma galā starpību ne vien izdevās noturēt, bet arī palielināt. Timma caurgājienā panāca plus deviņi (70:61), kad jāspēlē bija piecas minūtes. Brīdi vēlāk Sandis Valters saņēma piekto piezīmi. Nepilnas četras minūtes līdz beigām arī Timma sasniedza piezīmju normu, un mājinieki pārgāja uz spēli ar vienu lielo (Simss, Lejasmeiers, Vairogs, Laksa un Bērziņš). Tas neliedza sasniegt desmit punktu pārsvaru (77:67), Pēdējā minūtē Šauļi realizēja trīs tālmetienus, vienu no tiem ar sodu, panākot mīnus četri (83:79).

16 sekundes līdz beigām Simss neiemeta nevienu soda metienu, dodot pēdējā uzbrukuma un uzvaras iespēju "Šiauliai", taču Samens sasteidza notikumus, aizmeta garām un uzsita sodu. Otrajā piegājienā Simss iemeta abus sodiņus, sešas sekundes līdz beigām panākot 85:79. Vēlāk apzināti tika pārkāpti noteikumi pret Kiežu, kurš iemeta tikai otro, bet Simss no soda līnijas šāva precīzi divreiz, ļaujot "Ventspilij" atgriezties "Final Four" turnīrā pēc gada pārtraukuma - 87:80.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: